KFD
Nyheder

Jørgen Møller lægger fløjten på hylden

Jørgen Møller
Jørgen Møller vælger efter 36 aktive år at lægge fløjten på hylden.

Efter mere end 36 år som dommer og medlem af KFD, har Jørgen Møller i en alder af 75 år valgt at stoppe som dommer. KFD tog forbi Jørgen på ”hjemmebanen” i Lynge og fik en god og hyggelig snak om Jørgens lange dommer karriere.

Jørgen tog dommerkortet i en alder af 39 år. En kammerat ville tage dommerkortet og det synes Jørgen lød som en god idé og meldte sig også til. Dommerkurset tog de på Rådmandsgade skole og underviseren hed – Jan Carlsen! Udviklinger var ikke noget man bare fik dengang og der gik 4 år før Jørgen fik sin første udvikling. Året efter udviklingen blev Jørgen indrangeret i serie 3. Og herefter tog karrieren fat og Jørgen rykkede op gennem rækkerne.

Da Jørgen ligger i serie 1 har han gode chancer for at rykke op i Københavnerserien som dommer. For at optimere sine chancer for oprykning, vælger Jørgen og to dommerkollegaer fra serie 1 at være triodommere i serie 1. Dvs. at de hjalp hinanden med at være linjedommere i hinandens serie 1 kampe, som også dengang var en singledommerrække. Honoraret på 90 kr. blev delt ligeligt mellem de tre dommere! Forsøget lykkes og Jørgen rykkede op i Københavnerserien, hvor han får to år som dommer, inden han faldt for den daværende aldersgrænse på 50 år.

Jørgen forsætter med at dømme og bliver nu også udvikler/bedømmer, hvilket han forsætter med i 6 år. Her når han bl.a. at udvikle kendte KFD’ere som John Holm, Jørgen Steen Mikkelsen og Henning Hansen. Som man kan se nedenfor var bedømmelsesskemaet anderledes end i dag. Karakteren ”H” var den bedste karakter, som man kunne få. Henning får i øvrigt en flot bedømmelse nedenfor og roses bl.a. for hans ærlighed i forbindelse med udviklingen.

Dommer bedømmelses skema
Uddrag fra dommerbedømmelseskema anno 1994.

Skulle Jørgen se tilbage på sin flotte karriere, hvor han bl.a. har vinket for Peter Mikkelsen og Kim Milton, er der kun én ting som ærgrer ham. Han skulle være startet som dommer noget før! ”Men med over 1000 kampe i bagagen, har jeg alligevel oplevet en del på banen.”

Jørgen kommer til at savne fritidsinteressen som dommer, men han kommer absolut ikke til at kede sig. En sindssyg flot have skal passes og børnebørnene skal også passes. Derudover vil Jørgen forsat spille bridge 2 gange om ugen, ”for hjernen skal jo holdes i gang”, slutter Jørgen med et smil.

KFD takker Jørgen for mange hyggelige stunder på banen og ønsker ham alt godt i fremtiden.

Hi, I’m René Krarup

Leave a Reply