KFD
Nyheder

Talenterne til ishockey

Tirsdag d. 10/12 2019 kl. 16.25 stod talenterne klar til en ny lærerig oplevelse

En tirsdag aften stod talenterne klar foran Herlev skøjtehal. Vi havde nemlig været så heldige at få muligheden for at følge dommerne før, under og efter kampen mellem Herlev Eagles og Aalborg Pirates. Inden det hele startede, blev vi delt ind i tre grupper af to, hvor vi skulle fokusere på tre forskellige ting under kampen. De tre fokuspunkter var kommunikation, ledelsestiltag og konflikthåndtering.

Da vi kom ind, blev vi taget godt imod af Bo, som var supervisor (udvikler i ishockey), til dagens kamp. Bo havde været i gamet i mange år og kendte også dommerne, som vi kom ind og hilste på inden kampen. Her var der muligheder for at stille spørgsmål, og eftersom ingen af os havde særlig godt styr på reglerne, var der en del. Vi hørte om, hvordan dommerverdenen var i ishockey og om de helt basale ting, som at der var to hoveddommere og to linjedommere i en ishockeykamp.

Mens dommerne varmede op, fik vi en hurtig gennemgang af reglerne af Bo. Under kampen havde vi mulighed for at lytte med i et headset, hvilket gav et rigtig godt indblik i dommernes indbyrdes samarbejde. Da kampen startede, kom hjemmeholdet hurtigt foran 1-0, men det stod hurtigt klart, at Aalborg var det bedste hold. De kom hurtigt op og førte med et par mål.

1. og 2. periode var rimelig fair spillet, og der var ikke det helt store at tage sig af for dommerne. I 3. periode til gengæld blev der spillet meget hårdere, og man fik et rigtig godt indblik i, hvordan de prøvede at løse disse konflikter.

Efter kampen fik vi igen muligheden for at stille spørgsmål. Dommerne var utrolig imødekommende og ville rigtig gerne besvare dem.

Det var en utrolig fed oplevelse, og der skal lyde en stor tak til Oliver for at få dette arrangement på benene og til Bo samt de fire dommere, der tog rigtig godt imod os.