KFD

– af Per Bilstrup

Rammerne var forinden sat til en god tur, idet Thomassen havde fået en kulturel åbenbaring og bestilt en natflyver, så vi naturligvis fik så meget ud af weekenden som muligt.

Uret blev forventningsfuldt sat til 04.45 og efter en noget vindblæst landing, hvor Sefe og Thomassen noget blege i ansigterne havde holdt så kraftigt ved armlænene, at deres knoer ligeledes havde skiftet farve, landede vi i smukke Torshavn.

Færøerne 2016 Sefe Niels Per Lufthavn
Velankommet til Færøerne med den storslåede natur. Fra venstre til højre er det Sefe, Niels og Per.

Vi blev på glimragende vis fredag bragt fra nord til syd af 2. divisions-dommeren Stefan. Her oplevede vi den fantastiske færøske natur og blev i øvrigt vartet op efter alle kunstens regler, som sluttede med en god middag i selskab med 1. divisions-dommeren Bjarki.

Færøerne 2016 sefe niels per stefan tur natur
Ude på guidet tur sammen med Stefan. Niels forsøger sig tydeligvis med en moderigtig trutmund.
Færøerne 2016 Sefe Per Niels trio klar til kamp
Den udsendte trio var selvfølgelig også selv i aktion.

Efter at en ikke uvæsentlig storm havde ramt de 18 øer natten til lørdag, var vi klar til at dømme den udsatte kamp Streymur-Klarvik kl 19.00 lørdag. Selvom kamptidspunktet tog lidt af hygge-pusten fra trioen lørdag aften, så var kampen en sjov oplevelse med vejrfænomener fra solskin videre til kuling og bidende regnvejr. Desuagtet så formåede Sefe at opleve sin anden dommer-ungdom og gøre en meget æreværdig figur i en kamp, der endte 6-3 til hjemmeholdet, som dermed sikrede sig forbliven i 2. division.

Færøerne 2016 Per Sefe og Niels på bar
Forbi en af de lokale beværtninger.

På grund af det sene spilletidspunkt endte vi ret sent lørdag aften på en restaurant, som bød på en betjening af en blanding mellem Monthy Pyton og 90års fødselsdagen af en noget beruset tjener – underholdning i særklasse selvom Thomassen blev noget spids i betrækket, da han skulle tilsmage rødvinen, som på bedste butler stil fra føromtalte nytårsindslag endte udover bordet.

Søndag blev det til et besøg hos Stefans forældre, som på gæstfri vis diskede op med lidt lokale delikatesser og snaps, hvilket dog igen fik Sefes ansigtsudtryk og farve til at skifte karakter. Trioen sluttede turen på øerne i atlanten af med at se et topopgør i den øverste liga mellem HB-Vikingur (0-1), hvor vi i pausen helt ekstraordinært fik lov at træffe den færøske dommertrio til en kort snak.

Færøerne 2016 stadion natur sefe per niels
Et eksempel på storslået natur helt op til stadion. Det ser man ikke København.

Trioen landede sikkert søndag midnat noget trætte og måske lettere groggy efter en ordentlig en på opleveren.

Hi, I’m Brian M. Pejter