KFD
Nyheder

Flot jubilæum til Henrik Sønderby

Superligadommer Anders Poulsen overrækker jubilæumsrødvin til Henrik Sønderby
Superligadommer Anders Poulsen overrækker jubilæumsrødvin til Henrik Sønderby i omklædningsrummet.

KFD’eren Henrik Sønderby nåede i weekendens superligakamp mellem Brøndby og Viborg et imponerende og sjældent jubilæum. Som den første KFD’er nogensinde har han medvirket i 300 kampe som linjedommer i Superligaen. Og dér er ikke mange linjedommere, som når at vinke så mange kampe på højeste nationale niveau! KFD ringede til Sønderby for at sige tillykke.

Sønderby debuterede som linjedommer i superligaen i kampen mellem Viborg og FCM d. 17. oktober i 2004. Nu 12 år senere har flere af de aktive spillere fra dengang fået nye titler som trænere, sportschefer, kommentatorer og agenter mm. Dette giver et meget godt billede af, hvor længe Sønderby har fungeret på højeste niveau.

Tillykke med det flotte jubilæum. Hvordan føles det?

Det er nok en blandet følelse af stolthed over det opnåede på den ene side og undren over, hvor alle de kampe blev af på den anden side? Jeg er selvfølgelig også glad for, at jeg leverede en god indsats i min jubilæumskamp, så man i fremtiden kan huske tilbage på kampen som en godt og positivt oplevelse. Men jeg kan stadig ikke helt forstå, at jeg har stået der ved line up i Superligaen nu 300 gange.

Hvad er den store forskel på dit virke som linjedommer, da du debuterede frem til nu?

Der er heldigvis sket en markant professionalisering af vores fag i takt med øgede krav for omgivelserne. Det betyder i praksis, at kravene til f.eks. fysisk form og teoretisk viden er langt højere i dag end dengang. Spillet er simpelthen blevet hurtigere, når man ser på f.eks. boldomgangen mellem spillerne. Desuden har mediernes tætte dækning af Superligaen betydet, at man som linjedommer eksponeres langt mere end tidligere. Man skal altså stå til regnskab for sine vurderinger i et helt andet spotlys end dengang. Forberedelserne til kamp og evalueringen af kampen efterfølgende er også optimeret meget gennem de sidste år. Skal jeg pege på en mindre positiv udvikling igennem årene, ja så mener jeg, at spillets professionalisme i nogen grad har skabt en større relationel distance mellem spillerne og dommerne. For 10 år siden var der en langt mere “hyggelig” tone og omgang mellem spillerne og os som aktive dommere, og det kan jeg godt savne lidt i dag.

KFD ønsker Sønderby tillykke med jubilæet og glæder sig til forsat at følge ham nationalt og internationalt.

Hi, I’m René Krarup