KFD
Jan Carlsen og hemmelig teorimester
Hvem blev årets teorimester. Læs videre og find ud af det.

For mange dommeres vedkommende, har dommerne været til den officielle ’teoritest’, som skal bestås for at kunne dømme i den række man er indrangeret i. Men kunne denne viden være brugbar og hjælpe dommerne til dette års teorimesterskab? Måske.

I onsdags dukkede i hvert fald en gruppe spændte KFD’ere op til dette års teorimesterskab. Klokken 18.00 stod den på spisning med det sædvanlige på menuen, nemlig stegt flæsk med persillesovs. Disse kalorier blev for alvor forbrændt, da de ca. 20 KFD’ere sad intenst i et af Frederiksberg Hallernes lokaler, kæmpende og kampsvedende i 40 minutter over de 35 spørgsmål, som prøven bestod af.

Reglerne er ret simple. Der stilles 35 spørgsmål på 40 minutter og der er tre svarmuligheder til hvert spørgsmål. Én og kun én af disse muligheder er det korrekte svar. Alt dette sker uden hjælpemidler.

Teorimesterskab 2015
Pokal og makedonsk slag i forgrunden for de hårdtprøvede KFD’ere

Efter 40 minutters kamp, kunne alle KFD’erne aflevere deres besvarelser, hvorefter Jan Carlsen og Niels-Erik van Zeijst rettede dem igennem.

Efter et lille kvarters pause var vinderne fundet, men inden da skulle vi jo lige igennem spørgsmålene først.

Aftenens højdepunkt bød sig ind og vinderne skulle kåres. På en delt og flot 3. plads med hele 31 rigtige, havde vi både Torben Jensen og Bjørn Kure. Der var dog kun plads til en person på 3. pladsen, så velforberedt som altid var Jan Carlsen beredt på dette scenarie.

Jan Carlsen Torben Nielsen Bjørn Kure teorimesterskab 2015
Torben Nielsen og Bjørn Kure i gang med dysten om 3. pladsen

Torben og Bjørn stod over for hinanden, hvor Jan Carlsen ville stille yderligere spørgsmål, indtil en af dem måtte fejle. Mellem hvert spørgsmål, havde de begge 15 sekunder til at svare og de formåede begge at svare korrekt på det første spørgsmål.

Allerede ved spørgsmål to, blev både Torben og Bjørn sat af, da de måtte have spørgsmålet læst op endnu en gang. Dette førte til to forskellige svar, hvor én af dem havde svaret korrekt. Det rigtige svar kom fra Bjørn, som slog Torben i denne omgang, og fik en velfortjent 3. plads.

2. pladsen var der ingen yderligere kamp om. Den gik helt sikkert til Christian Hansen, der havde hele 32 rigtige. En rigtig flot præstation fra teorimesteren anno 2013, som da også kun blev slået af én dommer.

Jan Carlsen Henrik Sønderby Teorimesterskab teorimester 2015
Jan Carlsen overrækker Henrik Sønderby pokalen, hvor Henriks navn allerede i forvejen er indgraveret 5 gange.

På 1. pladsen kom en dommer, som har vundet pokalen i flere omgange og er enormt berømt for sine teoretiske færdigheder. Da han kom ind i lokalet til teorimesterskabet var det som at se frygten i øjnene og de øvrige tilstedeværende dommere måtte sande at ingen kunne hamle op med ham. Vi kender ham som den berygtede Henrik Sønderby, og han kan nu igen, med forbløffende 33 rigtige, kalde sig ’Årets teorimester’. Det er 6. gang pokalen og medfølgende makedonsk slag havner i FIFA linjedommerens hænder. Vi ønsker alle Henrik stort tillykke – det var helt klart velfortjent.

Efter kåringen, havde Jan Carlsen som altid, fundet nogle spændende, lærerige og sjove klip frem med spøjse situationer i forskellige kampe.

Med analyser og diskussioner, kunne de fremmødte i fællesskab drage til de rigtige løsninger på afvikling af de forskellige situationer, som dommerne i klippet tacklede mere eller mindre korrekt.

Vi takker Jan Carlsen for hans gode og svære test og for at hive tid ud af en travl kalender for at komme og underholde KFD’erne. Selvfølgelig skal Niels-Erik van Zeijst også have en tak for at være Jan Carlsens højre hånd og hjælpe til med alt det praktiske.

Aktivitetsudvalget skal takkes for at arrangere lokaler, mad m.m. og til sidst en tak til alle deltagerne til KFD’s teorimesterskab 2015. Vi håber at I er blevet klogere og vi ønsker jer alle en rigtig god sæson!

Christian Hansen Henrik Sønderby Bjørn Kure Podie Teorimesterskab 2015
Podiet ved dette års teorimesterskab. Christian Hansen til højre på 2. pladsen, vinder Henrik Sønderby i midten og Bjørn Kure til højre på 3. pladsen.

Havde man ikke selv mulighed for være der på dagen, kan man tage testen selv derhjemme, bare for at se hvordan man ville have klaret den.

Først henter du testen til teorimesterskabet ved at klikke på denne linje.

Som sagt i indlægget så stiller du et stopur til 40 minutter, besvarer de 35 spørgsmål med kun et svar per spørgsmål. Dette sker uden hjælpemidler.

Herefter henter du svarene på testen ved at klikke på denne linje.

Ret din opgave og find ud af om du kunne have vundet hæderen ved dette års teorimesterskab.

Er man interesseret i et historisk overblik over de tidligere vindere af testen kan den komplette liste findes ved at trykke her.

Hi, I’m Kristian Brkic

Leave a Reply