KFD
Nyheder

Kenn Hansen årets dommer 2014

Per Buttenschøn Kenn Hansen Dansk fodbold award 2015
Formand for DFU Per Buttenschøn sammen med Kenn Hansen efter overrækkelsen af prisen. Foto: DFU.

Kenn Hansen blev for anden gang i karrieren kåret til årets dommer til Dansk Fodbold Award 2014. Fodbolddommer.dk har talt med Kenn både om hæderen og om hvad det nye år byder på.

Tillykke med kåringen som Årets Dommer i 2014! Hvad er din umiddelbare reaktion på denne hyldest?

Det var en rigtig god oplevelse. Medierne gik jo meget op i, at det var et fesent arrangement, fordi det ikke var det sædvanlige store tv-show, men de par hundrede der var til stede havde en dejlig aften, var mit indtryk. At jeg havde det fantastisk er næppe nogen overraskelse.

Har det været anderledes at vinde prisen denne gang, i forhold til da du vandt den første gang for to år siden?

Det var jo noget helt særligt at vinde prisen første gang. Ligesom den første kamp i en ny række er noget, man altid husker. Men jeg er nu den eneste aktive dommer i Superligaen, som har vundet prisen to gange, hvilket jeg så oftest som muligt – og på så hånlig vis som muligt – husker mine gode superliga-kolleger på. Jeg har endda foreslået dem, at jeg skal dømme med to stjerner på min dommertrøje. Og når de sviner mig til, så sender jeg dem et billede af begge pokalerne fra hylden. Det er ikke kun en officiel pris – det er også en håneret. Men når det så er sagt, så synes jeg der er flere dommere i Superligaen, som ligeså godt kunne have vundet den. Jakob Kehlet er jo f.eks. en fremragende dommer, som leverer stensikre præsentationer kamp efter kamp. Af samme grund står han også bag målet hver gang, når jeg er i udlandet. Og KFD’s tilflytter Peter Kjærsgaard-Andersen er også blevet en skidegod superligadommer, som jeg har store forventninger til i fremtiden.

Nu er du jo blevet hædret for dine præstationer i 2014, men hvad vil du selv fremhæve fra sidste år?

Vi havde et virkelig godt internationalt år især. Store kampe og virkelig gode resultater. Det kulminerede i en 16. delsfinale her i februar, Red Bull Salzburg mod Villarreal, hvilket var en fantastisk oplevelse. Men også nationalt gik det rigtig OK. Der vil over en hel sæson naturligvis altid være en masse fejl. Det kan ingen jo undgå. Jeg møder ikke op til kamp med den fantasi, at alting skal være perfekt, men det handler om at undgå de store kampafgørende fejl, som fylder meget i omgivelserne.

Nu når vi har talt 2014, hvad byder 2015 så på?

I virkeligheden handler det vel om at holde et fornuftigt niveau. Dømme så godt som muligt og fortsat arbejde professionelt med de ting, der kan gøre mig bedre. Det er en illusion, at man på Superliga- og internationalt niveau bare kan læne sig tilbage og nyde oplevelserne. Jeg arbejder ligeså målrettet nu, som jeg gjorde i Københavnsserien. Det handler om at bruge tid efter hver eneste kamp på at analysere, hvorfor noget gik godt, og hvorfor noget gik skidt. Samt hvordan man kan blive ramt af endnu mere af det gode og mindre af det dårlige. Det betyder ikke, at 2015 vil blive uden kontroversielle kendelser. Jeg var allerede få dage efter prisoverrækkelsen i ilden i en svær kamp, som fyldte meget i medierne. Men som topdommer er det jo vigtigt ikke at lade Carsten Werge og andre uindviede bestemme, om man har dømt en god kamp. Deres primære interesse er ikke at gøre tv-seerne klogere, men at skabe kliks på net-artiklerne og drama til sammendraget. Det er faglig sparring fra udvikleren og kollegerne samt et dybt analyse-arbejde med dvd’en efter hver kamp, som skal afgøre, om jeg dømte en god kamp. Det er ikke fraværet af såkaldt “kontroversielle kendelser”, der gør en dommer god. Et rødt kort, er jo et rødt kort. Og tør man ikke vise det, skal man blive hjemme og se den på tv. Man skal sgu dømme det rigtige – og skaber det overskrifter, så må man leve med det, når man er så heldig at være kommet op på et niveau, hvor så mange kigger med. Det er nu engang en del af ligningen, og jeg brokker mig absolut ikke.

Tak for din tid og endnu en gang tillykke.

Hi, I’m Brian M. Pejter

Leave a Reply