KFD
Oslo udveksling Sebastian Alaa Christian Søren Norge
Holdbillede med de norske værter

– Af Sebastian Aagerup

Lørdag morgen gik turen til Oslo. Fire spændte dommere med Kasper Darfelt som leder, var mødt op i Kastrup Lufthavn, til den årlige dommerudveksling mellem Oslo Fotballkrets og DBU København. Der var blevet set frem til denne tur, med god grund. Vi havde til opgave at dømme to norske 3. divisions kampe. Den første om lørdagen og den anden om søndagen.

Stemningen var god og humøret højt, da vi ankom til Oslo. Her blev vi modtaget af de norske værter, der bød os velkommen. Med en bid brød inden første kamp, var vi topmotiveret. Her tørnede de to tophold Hasle-Løren og Frigg sammen, på Løren Stadion. En kamp hvor Frigg viste sig at være det stærkeste hold, i en yderst velspillet kamp. Den Københavnske dommerkvartet havde efter kampen, en rigtig god snak med den norske udvikler, der havde nogle gode og interessante inputs.

Efter kampe gjorde vi os klar til middag på Aker brygge, med beliggenhed i centrum af Oslo. Her blev den danske landsholds trøje overrakt som værtsgave, som tak for en utrolig gæstfrihed af de norske værter. Værterne var under hele turen meget engagerede og venlige, hvilket fik os til at have følelsen af at være velkomne socialt som fagligt. TAK for det.

Udveksling Oslo Søren Silberbauer Alaa Daami Sebastian Aagerup Christian Nørgård Vilhelmsen trio kamp klar
Fra venstre: Søren Blok Silberbauer, Alaa Daami, Sebastian Aagerup og Christian Nørgård Vilhelmsen. Fotograf: Kasper Darfelt

Der er gode grunde til at være fodbolddommer. Denne søndag morgen var ingen undtagelse. Solskin. Udsigt til Holmenkollen. Klar til kamp på Frogner Stadion mellem Oldenborg og Korsvoll. Med sommerfugle i maven, blev kampen fløjtet op på Oslos ældste stadion. Både spillere, trænere, tilskuere og dommere var tændte – Hvilket resulterede i en hårdt spillet kamp, der først blev afgjort i de døende minutter. Og på trods af intensiteten, blev kampen afviklet i en god atmosfære. Efter evaluering med nordmændene, var det blevet tid til at vende snuden hjemad mod København.

Der er mange gode oplevelser forbundet med dommergerningen. Weekenden bød på to fantastiske fodboldkampe, og et minde for livet. Dommerudvekslingen med Oslo har været en utrolig lærerig, spændende og udfordrende oplevelse. Stor tak skal der lyde til Oslo Fotballkrets for at have stablet turen sammen, og DBU København for at vise os tilliden. Vi håber på vores dommerkollegaers vegne at samarbejdet må forsætte. Opholdet i Oslo foregik den 13. til 14. september.

Hi, I’m Brian M. Pejter

Leave a Reply