KFD
Nyheder

Mikkelsen delte ud til KFDs udviklere

udvikler aften kursus
Et billede fra et af de slides med spørgsmål kursisterne skulle forholde sig til

Mandag d. 1. september var scenen sat for ”KFD-udviklerens inspirationsdag” v. Peter Mikkelsen. Efter lidt spise og drikke på Formandens stamsted var udvikler-teamet klar til at gå i gang med aftenens program. Desværre var Formanden i sit vittige hjørne denne aften, og havde taget så meget røg på selskabet, at et nyt mødelokale i al hast måtte findes i huset.

Kort tid efter kunne Peter Mikkelsen præsentere sig selv, og fortælle om de mange spændende emner som aftenen ville komme til at omhandle. Han lagde samtidigt op til at det skulle blive en aften med en høj grad af deltagelse og inputs fra de fremmødte udviklere, for at trække på al den erfaring og de forskellige vinkler, som folk måtte sidde inde med. Da et tungt hold af eliteudviklere samt Kenn Hansen samtidigt havde valgt at møde op, var der lagt i ovnen til en spændende aften med gode faglige diskussioner.

Peter Mikkelsen var dog ikke sen til at fortryde at han havde indbudt de fremmødte til at deltage aktivt, da første opgave var kort at introducere sig selv. Denne opgave var først færdig da solen var gået ned, eftersom deltagerne livagtigt fortalte både deres egen og Peter Mikkelsens lange livshistorie, og sågar med en lille (men yderst relevant) side-historie om hvor Cirkus Arenas telt stod i ”gamle dage”. Intet under at dommerne på banerne også bliver beskyldte for at være døve, hvis de på samme måde får snakket deres ører af af udviklerne.

Herfra tog Peter Mikkelsen igen over, og udviklerne blev placeret i grupper, hvor de blev bedt om at forholde sig til forskellige emner og problematikker i forbindelse med en udvikling. Undervejs blev grupperne brudt op, og der blev erfaringsudvekslet i plenum mellem grupperne, hvor Peter Mikkelsen på fornem vis styrede debatten, og selv kom med de erfaringer og overvejelser han havde gjort sig i sin karriere.

I løbet af aftenen blev der bl.a. diskuteret ting som hvordan man som udvikler bør møde dommeren første gang, samt de vigtigste ting man kan observere under end kamp. Helt lav-praktiske ting som notat-teknikker blev også vendt i gruppen af udviklere, og således kom man meget bredt rundt. Naturligvis fyldte selve udvikler-samtalen også meget, hvor bl.a. Peter Mikkelsen kom med nogle sjove anekdoter fra hans mest bemærkelsesværdige udvikler-samtaler igennem tiderne. Der var mange forskellige meninger blandt de fremmødte udviklere, om hvordan man kunne evaluere dommeren og bygge samtalen op, og det afstedførte en livlig, men konstruktiv, diskussion. Der var dog bred enighed om at udviklerens fornemmeste og vigtigste opgave var at skulle hjælpe dommeren til at blive bedre.

Aftenen blev således en yderst lærerig aften for alle de fremmødte, med en masse gode oplæg af Peter Mikkelsen og efterfølgende erfaringsudveksling og diskussion.

Skrevet af Bjørn Kure.

Hi, I’m Brian M. Pejter

Leave a Reply