KFD
Nyheder

Opstartskursus i KFD

Spisning opstart kursus
Der bliver spist og sludret inden oplæggenes start

Mandag aften bød KFD på opstartskursus i Business Danmarks glimrende lokaler. Programmet bød på buffet, oplæg af Kenn Hansen om salgsarbejde og kommunikation og sidst en gennemgang af ændringer i den nye lovbog gældende for 2014/2015. Buffetten stod formanden for og der var noget for enhver smag med blandt andet 2 slags salater, tærte og kød. Kyllingen fik desværre rødt kort og blev henvist til skraldespanden da den var lidt for meget til den røde side indvendig. Ellers smagte maden rigtig godt. Til maden kunne man vælge at nyde en øl, sodavand eller postevand. Her bemærkede en skarp jyde, hvilket ikke var brok men blot en konstatering, at sodavanderne kostede, mens øl ikke gjorde. Vurderet ud fra forsamlingen var det da heller ikke noget der bidrog til brok. 

Kenn oplæg kursus superliga
Kenn fortæller og forklarer ud fra klip fra egne kampe

Efter færdiggjort spisning tog Kenn scenen med en times oplæg omkring salgsarbejde og kommunikation. Med sig havde han medbragt en række klip fra hans egne kampe, og kunne fortælle hvilke overvejelser der fløj igennem hovedet i situationen, og hans refleksioon over, hvad der virkede i situationerne. Her kom vi igennem en lang palette af håndtingsmåderne, med alt fra skideballen til spilleren, der brokker sig indtil der bliver trukket en markant streg i sandet, til erkendelse af en mulig fejl for spilleren, der roligt spørger til situationen. Noget der skinnede igennem i flere af klippene var, at Kenn i flere situationer havde skiftet taktik halvvejs i kommunikationen med en spiller, hvis han så at spilleren slet ikke reagerede eller sagde, hvad han troede de ville. Det kunne f.eks. ses i et klip, hvor han troede en spiller kom for at brokke sig, men egentlig bare gerne lige ville høre om en situation, og her kunne man se en bestemt Kenn, pludselig blive lidt mere talende og rolig da spilleren selv var meget rolig. Vi kom igennem en del eksempler med mange forskellige måder at gøre det på, og som Kenn forklarede skal man håndtere spillere på hver deres måde. Samtidig skal man have en fornemmelse af, hvilke diskussioner man vil tage og hvilke af spillernes kommentarer man vil bruge tid på. Man kan ikke tage sig af alt snak, der sker på banen, så vælg “kampene” med det i tankerne. Timen fløj afsted med interesserede blikke og grin af bestemte situationer, og selvom Kenn dømmer på et andet niveau end langt de fleste tilstedeværende, kom der masser af gode råd som sagtens kan tages med videre til serie-bolden.

Jan carlsen
Jan Carlsen klar til at sætte lidt ekstra ord på fodboldloven

Efter en pause, hvor langt de fleste var flygtet udenfor for at få sænket kropstemperaturen, overtog Jan Carlsen. Han kunne fortælle at det ikke blev den længste aften med lovnyt da der reelt set er meget få nyheder i forhold til sidste år. En lille skarp bemærkning om, hvis vi da så bare kunne den fra sidste år, måtte forsamlingen stå model til, og den bemærkning blev da også modtaget med smil og grin. Alle de mest relevante nyheder står i paragraf 4. Hovedtørklæder er gået fra forsøgsordning til at blive en fast del af accepteret udstyr. Kravene for at hovedtørklæderne kan accepteres er følgende:

Skal være sorte eller have samme farve som spilletrøjen. Har spilletrøjen 2 farver skal det være den overvejende farve den matcher. Er det 50-50 med farverne er der frit valg mellem disse.

Skal svare til øvrigt proffesionelt udstyr. Dette har noget at gøre med materialet de er lavet af. Det må altså ikke være en gammeldags kartoffelsæk der er blevet lavet til hovedtørklæde.

Må ikke være hæftet fast til spilletrøjen. Det nederste af hovedtørklædet kan hænge løst under spilletrøjen eller udover.

Må ikke udgøre fare for spilleren selv eller andre – ingen farlige åbne-lukke mekanismer.

Må ikke have ting der stikker ud.

Må bæres af begge køn.

Jan forklarede at det stadig er dommeren, der skal acceptere og godkende udstyr, og har ret til at afvise det. Han lagde her op til sund fornuft. Blandt andet giver det ikke mening at afvise et hovedtørklæde af anden farve i kampe, hvor vi accepterer andre farver sportstape, undershorts osv. Og så skal vi huske at dette tiltag kan få endnu flere til at dyrke den sport vi alle så godt kan lide.

Den anden ændring i paragraf 4 er allerede kommet i brug. Det er nemlig blevet specificeret at politiske, religiøse eller personlige udsagn eller billeder er forbudt på det grundlæggende obligatoriske udstyr, undertrøje og undershorts. Eksemplet fra tidligere var Bendtners berømte underbukser med en sponsor på. Dette skal anses som et personligt udsagn da det ikke har noget med klubbens sponsorer at gøre, men tværtimod nok har givet Bendtner en sum penge i egen lomme. Sidste weekend fik vi så et andet eksempel med Duncans fejring af superligascoring nummer 100. Det blev kun til en løftet pegefinger for Duncan, hvilket de fleste fodboldinteresserede må være godt tilfredse med. Men DBUs disciplinærinstans fik gjort opmærksom på reglen så en eventuel ny synder har haft alle muligheder for at kende til den. Som dommer skal man her huske at overtrædelse af at have politiske, religiøse eller personlige udsagn eller billeder på ikke skal koste en advarsel, men skal indberettes til unionen efter kampen. Anden usportslig opførsel ved scoringer, som f.eks. at tage trøjen af koster stadig en advarsel.

Udover disse paragraf 4 ændringer er der også skrevet mållinjeteknologi og markeringsspray, som vanishing spray kom til at hedde på dansk, ind i fodboldloven. Ingen af delene bliver dog taget i brug i Danmark på nuværende tidspunkt.

Kenn Hansen Jan carlsen Forside fodboldloven
Kenn får udleveret et eksemplar af forsiden af Jan til stor begejstring

Den sidste nævneværdige ændring, og muligvis den største ændring, er at fodboldloven ikke længere bliver trykt og udleveret. I stedet skal man se den på dbu.dk, på DBUs fodbold-app eller den kan hentes som PDF så man selv kan printe den eller have den liggende på computeren. Alt dette sker på året hvor Kenn Hansen ellers er blevet sat på forsiden, hvilket heller ikke faldt ubemærket hen af hverken Kenn eller Jan. Jan kunne da også udlevere et A4 print af forsiden til Kenn. Til sidst sluttede Jan af med gode klip fra internationale samlinger, hvor hvert land kommer med de mest obskure situationer fra de hjemlige ligaer. Og der blev da også løftet et øjenbryn eller to da situationerne blev afspillet for forsamlingen.

Således sluttede det rigtig gode officielle program, hvor der skal lyde en stor tak til Kenn og Jan for at bruge tid mandag aften på at komme og fortælle og vise os en masse. Og tak til KFD for endnu et vellykket arrangement. Langt de fleste dommere fik lige den sidste sludder inden vi hver gik til sit.

Nyttige links herunder:

Fodboldloven på DBUs hjemmeside

Fodboldloven som PDF

DBUs fodbold app

Artikel om dette års fodboldlov fra DBU

Afgørelsen af “Duncan-sagen”

Hi, I’m Brian M. Pejter

Leave a Reply