KFD
Kamp veloverstået. Fra venstre mod højre: Jan Johansen, Frida Mia Klarslund og Brian.
Kamp veloverstået. Fra venstre mod højre: Jan Johansen, Frida Mia Klarlund og Brian. Foto: Jakob Schmidt

Mandag morgen klokken 8.30 troppede Jonathan Bak Dragsted og Brian M. Pejter op på Lyngby Stadion, med pakkede tasker fyldt med dommertøj og forventninger til en spændende uge. Sammen med 18 andre dommere stod den nemlig på afvikling af det årlige Scandic Cup, hvilket samtidig betyder deltagelse i Talentdommer 3 og Linjedommer 3. Jonathan var med som dommer og Brian med som linjedommer. Udover deltagelse af 10 dommere og 10 linjedommere fra hele landet, deltog U-17 og U-19 hold fra Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, England og Sydafrika.

Fra venstre til højre: Tore Østergaard, Jonathan, med kursusbevis, og Torben Nielsen. Foto: Frida Mia Klarslund
Fra venstre til højre: Tore Østergaard, Jonathan, med kursusbevis, og Torben Nielsen. Foto: Frida Mia Klarlund

Det blev en særdeles lærerig og spændende uge. Med undtagelse af kampene den sidste dag, lørdag, blev samtlige kampe filmet. Hertil fik hver linjedommer en halvleg filmet i løbet af ugen, med eksklusivt fokus på dem. Dette betød også at der morgenen efter afvikling af kampene var masser af forrygende kursusmateriale, og dermed masser af situationer at lære af. Her blev der både stillet krav til deltagernes viden til fodboldloven, deltagernes sans for vurdering af situationerne og deres brug af alle de værktøjer, der er mulighed for ved ledelse af en kamp. Efter gennemgang af videomaterialet, tildelelse af dagens kampe og et tilbageblik til dagen forinden, stod den som regel på praktisk træning. Her blev der trænet forskellige ting, såsom free-kick management, massekonfrontationer og koncentrationsøvelser. Øvelserne har nødvendigvis ikke været kønne at se på udefra, men har helt sikkert været med til at rykke flere dommere når de senere stod på banerne. Eftermiddagen stod på kampe for nogle dommere og for nogle linjedommere stod den på 2 kampe. Sådan har de fleste dage været, krydret med bl.a. receptioner, UEFA test og teoretisk og praktisk oplæg om træning af Morten Bredsgaard Randers.

Da vi ramte lørdag måtte vi alle sande, at denne uge har lært os virkelig meget, og selvom det til tider gjorde ondt at skulle stå overfor de fejl man har lavet og samtidig møde de dygtige udvikleres kritiske spørgsmål, blev det hele taget med oprejst pande. Og ellers var opbakningen fra kollegerne der, når der var behov for at snakke tingene igennem. Alt i alt en uforglemmelig uge, der vil stå klart i erindringen i lang tid og som med garanti har rykket på hver enkelt dommers selvevaluering og kvaliteten af denne. Både Jonathan og jeg vil gerne takke vores nye dommervenner, udviklerne, DBU og Lyngby BK for en helt igennem god oplevelse. Og tak til dem, herunder KFD og DBU København, der har gjort det muligt at komme afsted.

Når vi har modtaget billeder fra DBU vil et fællesbillede blive lagt op, så I kan se alle de dejlige kolleger vi har været afsted med.

Hi, I’m Brian M. Pejter

Leave a Reply