Et af KFD’s kendte ansigter – Søren Blok Silberbauer – har besluttet at vende hjem til Jylland efter 9 gode år i København og KFD. Vi ringede til Søren og fik en snak om dommerkarrieren og hvad KFD og dommergerningen har betydet for Søren.

Dommergerningen startede i Aarhus.

Søren Silberbauer

Som så mange andre dommere spillede Søren selv fodbold. En række skader gjorde dog, at der blev længere mellem kampene. Når han selv spillede, ville han altid gerne hjælpe dommerne med at dømme, hvorfor Søren tænkte at det var meget natuligt at tage et dommerkort. Det gjorde han i 2009 og kom forholdsvis hurtigt med i talentprogrammer under Aarhus Fodbolddommerklub.  Evnerne som dommer gjorde at Søren hurtigt kom ud og dømte under andre dommerklubber end AFD. Således var han bl.a. ude og dømme under andre dommerklubber så som bl.a. Holstebro-, Silkeborg- og Randers Fodbolddommerklub.

Dommer i København.

I 2010 drager Søren og kæresten (nu konen) mod København, da Søren på dette tidspunkt gerne vil læse til politibetjent, hvilket han dog aldrig kom i gang med. Her starter han op med at dømme som ikke-indrangeret dommer under DBU K. Dommertalentet var også åbenlyst i København, så to år efter ankomsten til Kbh. var han indrangeret i serie 1. Og i 2015 kommer han i KS, hvor han har dømt lige siden.

Største øjeblikke på banen og udenfor banen.

Søren hører til blandt de strukturerede dommere og har således noteret alle sine kampe ned, siden han startede dommerkarrieren i et Excel regneark. Pt. er det blevet til 690 kampe i alt, hvor de 552 kampe er blevet dømt, mens han har været medlem af KFD. Når Søren tænker tilbage på sin tid i København, er det mest kampene – hvor CSC og Husum har været med – som han husker bedst. ”Det har altid været fornøjeligt at komme til Husumparken fredag aften, hvor der har været musik og masser af tilskuere. Og selv om vi ikke altid var enige på banen, var der altid god stemning bagefter kampen”.

”Når man er en sindig og lidt stilfærdig jyde, har det også været sjovt med alle de kommentarer, som man han fået på banen. Det har jeg ikke været vant til, men jeg tror også at det har fået mig til at åbne mere op og snakke mere under kampene”, fortæller Søren.

”Da min kone i sommeren 2016 havde født vores datter, kom der en mand hen til mig på fødegangen og sagde “Tillykke dommer”. Der gik lidt tid før det gik op for mig, at det var en spiller fra FC Udfordringen, som kunne kende mig”:-)

KFD

Fællesskab i KFD

”Det har været 9 dejlige år i København med mange nye venskaber, som er kommet gennem min dommergerning og gennem KFD. Jeg kommer helt sikkert til at savne aktiviteterne, fælleskabet i KFD og naturligvis afslutningsfesterne på Stafetten”, fortæller Søren med et smil på læben.

”Der skal også lyde et stort cadeau til de unge dommere i KFD. Det er en fornøjelse at se hvor dygtige og målrettede de arbejder, for at nå deres mål. Jeg mindes ikke, at der var den samme seriøsitet, da jeg startede som ung dommer”, slutter Søren.

 

Fremtiden.

Med to små børn har Søren og Ditte valgt at drage hjem mod Nordjylland, for at være tættere på familien.  Dommerkarrieren kommer til at forsætte i Aalborg, hvor han efter sigende bliver indrangeret i Jyllandsserien fra efterårets start og runder dermed kamp nr. 700 i løbet af efteråret.

KFD ønsker Søren og familien alt held og lykke fremover.

Søren, Mikkel, Fahad og René puster ud efter løbetur
Søren Silberbauer vender hjem