– Hvad vil I gerne høre om? Hvad forventer I at få med herfra?

Sådan indledte superligatræner Kasper Hjulmand fra FC Nordsjælland sit oplæg om ’Ledelse – på og uden for banen’ den 6. marts i Kulturstationen Vanløse. Og det blev startskuddet til to timers inspirerende og tankevækkende input om drømme, målsætninger, kultur og ledelse.

Kasper Hjulmand

Flere af de fremmødte KFD’ere bød ind med deres forventninger til aftenen, og med det for øje drev Kasper Hjulmand oplægget fremad.

Han fortalte om ’Right to Dream’-akademiet i Ghana, viste videoer derfra og koblede det til FC Nordsjælland og sit eget livssyn:

– Alle har ret til at drømme, og alle har et potentiale, som er større, end de fleste tror, hvis vi ellers ser rigtigt på mennesker, sagde Hjulmand og tilføjede: – Jeg hader begrænsninger. Men hvis man vil noget, kræver det noget!

’Right to Dream’-projektet handler om at kombinere fodbold med noget, der giver mening. Derfor bygger det på fodbold, uddannelse og dannelse. Det sidste handler blandt andet om at give tilbage til andre.

 

Med afsæt i det tog Kasper Hjulmand fat på sit arbejde som leder.

– Kulturen er min vigtigste opgave. At spillerne forstår den adfærd, der er i klubben. At skabe en holdfølelse – det at få mennesker til at arbejde sammen og forstå vigtigheden af at hænge sammen. Jeg fremhæver tit dem, jeg kalder de skjulte helte. Det kan være spillere, der sidder på bænken det meste af tiden, men som betyder utroligt meget for helheden, fortalte Hjulmand og fortsatte:

– Man kan komme langt med at mase folk og presse dem til at yde, men kun i kort tid. Jagten på det excellente går gennem resultater og udvikling.

Om teamudvikling satte han følgende parametre op:

·         Et fælles mål

·         Definere hvordan man kommer derhen

·         Tillid

·         Mod

·         Direkte kommunikation

·         Vidensdeling

·         Fælles mål og ansvar

·         Plads til forskelligheder

·         Absorbere nye medlemmer

Teamudvikling

Mod slutningen kom Kasper Hjulmand også med sit syn på, hvad der kendetegner en god fodbolddommer:

– Dommeren skal beskytte spillerne og intentionen i spillet. Og så er god ledelse, når man ved, hvem man selv er, og hvordan man vil lede andre. Man hviler i den, man er. Og vi kan genkende vedkommende fra kamp til kamp.

 

Kasper Hjulmand fortalte om hvordan FCN blev mestre

Til sidst tog Hjulmand imod spørgsmål om alt fra det mislykkede vinterskifte til Anderlecht til hans næste skridt i karrieren, når det slutter i FC Nordsjælland til sommer.

De cirka 30 KFD’ere kunne forlade Vanløse beriget med mange indtryk om ledelse, som både kan bruges på banerne og i det civile liv, og KFD sender en stor tak til Kasper Hjulmand, fordi han ville lægge vejen forbi.

Arrangementet var det første i en række, som markerer, at KFD fylder 75 år den 22. september 2019.  Blandt de næste kan nævnes foredrag med Stig Tøfting, der fortæller om sin karriere som landsholdspiller og kommentator (25. marts) og åben udvikling med superligadommer Peter Munch Larsen (9. april).

KFD 75 år: Kasper Hjulmand: ’Jeg hader begrænsninger’