I slutningen af 2016 blev KFD’s talentprogram relanceret med Bjarne Nigaard i spidsen og i januar 2017 blev første møde med de nye talenter afholdt. Målet var og er bl.a. at gøre dommerne klar til DBU’s talentprogram, CTG. Allerede i vinters rykkede Adis Crneta fra talentprogrammet til CTG. Og da DBU K offentliggjorde indrangeringen for efteråret 2018 i starten af juli måned, var det Lars A. L. Petersen og Oliver Simbold’s tur til at rykke fra talentprogrammet til CTG.

”Det er dejligt at se, at vores talentprogram virker. Men det er selvfølgelig også den enkelte dommers flotte og intensive arbejde med sig selv, som har gjort at de er kommet så langt”, fortæller Bjarne Nigaard.  “I øvrigt er talentprogrammet fyldt med mange andre gode talenter, som forhåbentlig også snart vil komme videre i systemet”, slutter en glad og stolt Bjarne.

KFD fangede også Oliver og Lars for at høre hvad KFD’s talentprogram havde betydet for dem.

Oliver:

Oliver er både rykket i KS og CTG denne sommer.

KFD´s talentprogram har virkelig givet mig mere blod på tanden som fodbolddommer. Det har dét, fordi vi har fået en masse nye værktøjer og har kunnet spare med hinanden og vores mentorer, som har gjort at vi har rykket os som dommere, ledere og generelt som menneske.

Jeg er så taknemmelig for det arbejde Bjarne og resten af teamet bag KFD´s talentprogram har gjort for os, og ikke mindst talenternes arbejde som er med til at vi presser hinanden til at gøre vores ypperste og fungerer som en gruppe af “konkurrenter” men samtidig også rigtige gode venner. Jeg er glad og stolt over at være rykket videre til CTG, men jeg vil også komme til at savne det…

Da jeg skrev til Bjarne, at jeg var blevet indstillet af DBU København og optaget, vidste jeg ikke rigtig hvordan jeg skulle agere overfor ham og talentprogrammet.

“Hvordan kommer det så til at fungere? Kan jeg stadig benytte mig af min mentor og Jer andre? Har det som om KFD´s talentprogram bliver en ekskæreste” – Oliver

“Ikke på samme strukturerede måde. Men tal med din mentor og hold fast i netværket. Så har vi ikke slået helt op… En slags bollevenner” – Bjarne.

Lars er nyt medlem af CTG.

Lars:

KFD`s talentetprogram givet mig mange gode værktøjer, for at kunne udvikle mig som dommer! Specielt min mentor Jonas Hansen, har været en god sparringspartner. Talentsamlingerne har budt på mange givende øvelser, som kunne overføres til dommergerningen. Det med at komme ud af “comfort zone” og i fællesskab skulle reflektere over ens egen præstation, har givet mig meget. Det sætter hurtigt fokus på, at det er godt at have flere forskellige værktøjer i kassen, da der er mange forskellige måder at håndtere en given situation på. 

 

Udover Oliver og Lars er Christian Iversen og Christer Marnæs også blevet optaget i CTG denne sommer. Der skal fra KFD’s side lyde et stort tillykke til alle fire.

Du kan læse mere om KFD’s talentprogram her. Og har du lyst til at søge om optagelse i KFD’s talentprogram, er du velkommen til at sende en ansøgning. Der bliver løbende optaget medlemmer, så har du lysten og ambitioner er du velkommen til at søge om optagelse, skulle vi hilse og sige fra Bjarne.

Christian er tidligere medlem af KFD’s talentprogram og er nu også kommet med i CTG
Christer går linjedommervejen og er nyt medlem af CTG.
KFD’s talentprogram virker!!