Herned en lille historie fra min spæde dommer karriere. En karriere som iøvrigt er 110 procent Peter Mikkelsens fortjeneste. Men det er en anden historie.

Jeg skulle i mit 2 eller 3 år som dommer, dømme en serie 4 kamp kl 19 på Engdraget i Valby. Vi kommer igang med opgøret som i sig selv ikke var en historie værd, hvis ikke det lige havde været for Kbh kommunes udsendte.
Vi har nemlig spillet 5 minutter af opgøret da en have traktor begynder at slå græs på anlægget. Ingen problem tænker jeg, da han starter på bane bæ et godt stykke væk.

Problemet opstår da den kommunalt ansatte fortsætter langs linjen og fortsætter langs vores linje i den ene side af banen…
Jeg observerer i små 10 sekunder, men han ligner ikke en der har lavet en fejl. Jeg stopper kampen og kontakter traktorføreren.
Prøver at forklare ham, at vi er igang med en turnerings kamp, men det imponerer ham ikke rigtig. Han forklarer meget kortfattet, at der skal slås græs kl 19 og det bliver der! Så han fortsætter og vi kan måbende kigge på, imens han ufortrødent gør sit arbejde færdig…

Så læren må være at selvom vi er den store chef på banen, så er der visse ting vi altså ikke er herre over
God sommer kollegaer og nyd VM.

Med venlig hilsen

Ronnie Graadal

Fortællinger fra dommerverdenen – af Ronnie Graadal