Udover at levere gode dommere til DBU’s højeste rækker, leverer KFD også gode linjedommere. I sidste uge fik KFD endnu en linjedommer i 1. division, da sløret blev løftet for de DBU’s indrangering i landets højeste rækker. Det blev meget velfortjent Christian Vilhelmsen, som fra den kommende sæson skal vinke med flaget i landets næsthøjeste række. KFD ringede og sagde tillykke til Christian og fik bl.a. en snak om hvad hårdt arbejde kan føre til!

Christian på linjen

Som ung spillede Christian Vilhelmsen ungdomsfodbold i Husum Boldklub. Christian var og er udenfor banen stille af natur, men når han trådte ind på banen, kunne han til tider være den spiller/matchspoiler, som gerne ville ”hjælpe” dommeren med at dømme kampen;-) Christian var af den overbevisning, at det kunne han gøre bedre selv og hans træner bad ham derfor om at dømme nogle 7- og 11 mandskampe for klubben. Det gjorde han så godt, at klubben betalte Christians dommerkort, som han tog i starten af 2010.

 

I 2013 blev Christian indrangeret i serie 3, i 2014 blev han indrangeret i Serie 2, hvor han var i 2 år. Derefter blev han indrangeret i serie 1.  Christian var med egne ord måske ikke årgangens største talent og har derfor måtte arbejde hårdt og målrettet, for at komme frem i rækkerne. I 2014 kom vendepunktet, da han var med DBU København på udvekslingstur til Norge, hvor han fungerede som linjedommer. Her spottede DBU Københavns dommerudvalgsformand – Kasper Darfelt – talentet som linjedommer og spurgte Christian, om han ikke havde lyst til at prøve at gå ”linjedommervejen”.  Det sagde Christian ja til og blev herefter hurtigt optaget i DBU’s talentprogram (CTG). Og efter ca. 50 kampe som linjedommer i 2. division er han nu klar til at prøve kræfter i 1. division.

Hvorfor valgte du at gå linjedommer-vejen?

Christian ses her til venstre

Jeg har altid haft et talent og evne til at gøre andre gode – dette ses blandt andet i min uddannelse til pædagog, hvor jeg hver eneste dag prøver at gøre andre til den bedst mulige udgave af sig selv. Dette har jeg gjort brug i min dommergerning hvor, min, ifølge mig selv, primære opgave er, at gøre hoveddommeren bedre.
Som sagt blev jeg hørt om, jeg ville prøve kræfter med at være linjedommer og med Bill René som en slags mentor. Dette kunne jeg ikke sige nej til, og siden da er det kun gået fremad.

 

 

Du har haft Bill René Hansen som mentor siden 2014, hvad har det betydet?

Kort sagt har det betydet alt. Alle som ved lidt om fodbold – og dommergerningen – ved, at Bill René er en guru inden for linjedommergerningen. Han har simpelthen givet mig så mange guldkorn – og skideballer – at det halve kunne være nok. Jeg har sendt alle mine udviklinger til ham og hvis der har været ting, jeg har kunnet arbejde med, som der jo er, har han skrevet det tilbage.

Du har den sejeste KFD-tatovering på læggen. Hvorfor fik du den?

Christian’s KFD-tatovering

Ja, det er en ret ”vild” tatovering, må man sige! Men kender man lidt til mig, ved man, hvor meget den betyder for mig. Som I selv har skrevet, er jeg en meget stille person, som ikke gør ekstremt meget opmærksom på mig selv. Det at dømme fodbold har virkelig været en ”gamechanger” for mig, og derfor vil jeg gerne hylde KFD. De har været med til at give med den selvtillid, man skal bruge. Så kort sagt er den en del af mig – den har været med til at udvikle mig som person, hvilket jeg gerne vil hylde – tak KFD!

KFD ønsker Christian tillykke med oprykningen og glæder os at følge ham på sidelinjen.

Christian Vilhelmsen er ny 1. divisionslinjedommer.