I den forgangne uge blev efterårets indrangering for de dommere, som dømmer under DBU løftet. Og med KFD-øjne var det en yderst positiv indrangering, da flere KFD-dommere rykkede op. Heriblandt 22-årige Sebastian Aagerup, som tog endnu stort skridt i den rigtige retning, da han blev indrangeret som ny dommer i 1. division. Og det er altså kun 5 år siden, at han dømte i serie 3…..!  KFD ringede til Sebastian for at sige tillykke og fik en snak om hans dommerkarriere.

 

Starten på dommerkarrieren.

Sebastian Aagerup på banen.

Sebastian tog dommerkortet i 2011 som 15-årig, men havde faktisk allerede dér dømt fodbold i et par år. Sebastian’s far – René  Aagerup – arbejder som pædagog i Gladsaxe kommune. Og når der var idrætsdag eller SFO-cup i kommunen – og der manglede en dommer til at dømme kampene – tog Sebastian fløjten i munden og dømte kampene fra han var ca. 12 år gammel.

I det første år som “rigtig” dommer, dømte han ungdomskampe som alle andre nye dommere. Han syntes det var super sjovt at dømme og søgte derfor ind i KFD’s talentprogram, som dengang blev ledet af Kenn Hansen.  Her fik han imidlertid et nej, da man mente at han var for ung.  Det var noget af en mavepuster, men det tog ikke modet fra Sebastian, som søgte ind igen året efter. Her blev han optaget og havde bl.a. Ruben og Mikkel Frantsen som mentorer, som var med at hjælpe Sebastian hurtigt frem i rækkerne. Sebastian nåede således kun at dømme 7 måneder i serie 1 og 1,5 år i Københavnerserien, før Danmarksserien kaldte som dommer. Og her huserede Sebastian et halvt år, inden han rykkede op til 2. division.

 

Mentor.

Efter at have ”dømt sig ud af KFD’s talentprogram”, tog Sebastian kontakt til Lars Skibild Jensen, for at høre om han kunne tænke sig at være mentor for Sebastian. Dette sagde Lars ja til og har siden fungeret som mentor for Sebastian i de sidste par år. ”Min far – som tidligere har dømt i 2.division – er altid god at sparre med. Men dét at have Lars som mentor, giver lige lidt ekstra. Og Lars har en stor andel i min udvikling ”, fortæller Sebastian.

 

Største oplevelser som dommer.

Om sine største oplevelser på banen fortæller Sebastian: ”Som 18-årig skulle jeg være linjedommer til U19-pokalfinalen under DBU K mellem Frem og Vanløse. Her blev dommeren imidlertid skadet et par dage i forvejen og jeg fik lov til at dømme finalen. Det var i øvrigt sidste kamp på det ”gamle” Gentofte stadion. En anden stor oplevelse, var da jeg dømte 2. divisions-kampen mellem Frem og Brønshøj i efteråret. Kampen blev 3-3 med bl.a. to mål i de sidste par minutter og de over 1000 tilskuere var med til at skabe en intens og spændende kamp. Og selvfølgelig også, da DBU’s dommerkonsulent – Kim Milton – i januar måned ringede og spurgte, om jeg havde mulighed og lyst til at tage med på Elitedommernes træningslejr i Malaga ugen efter. Her var jeg med på lige fod med elitedommerne, hvor alle dommerne i øvrigt tog godt imod mig”, fortæller Sebastian.

 

Mål for fremtiden og tak til KFD.

”Målet er nu at etablere sig i 1. division og vise at jeg er berettiget til at dømme dér. Jeg er ydmyg overfor denne opgave og glæder mig naturligvis til at sæsonen starter.

Endvidere vil jeg gerne også takke fællesskabet i KFD, som er helt fantastisk. Jeg har haft mange sjove, spændende og lærerige oplevelser i dommerklubben, hvor jeg også har fået venskaber for livet. Alt dette har haft stor betydning for mig, og er en medvirkende årsag til, at jeg er nået til der hvor jeg er i dag!”, slutter en stolt Sebastian.

KFD ønsker Sebastian alt held og lykke fremover og glæder sig til at følge dig i fremover.

Sebastian Aagerup er ny 1. divisionsdommer