Tirsdag aften lagde Kulturstationen i Vanløse lokaler til det 25. teorimesterskab i KFD. Ca. 60 medlemmer var mødt op for at dyste om pokal, tørklæde og ikke mindst hæderen om at være KFD’s (teori)klogeste dommer gennem det næste år.

Dommertøj til billige spotpriser
Dommertøj til billige spotpriser

Men uden mad og drikke fungerer dommerne ikke, så KFD havde sørget for mad og drikke ad libitum før aftenens test. Derudover havde KFD også lokket Lars Bo fra Diadora i Frederikshavn til København. Lars Bo havde fyldt bilen op med lækkert dommertøj fra Diadora, som blev solgt til de rene spotpriser denne aften.

Efter maden og de gode tilbud fra Diadora var det tid til aftenens højdepunkt, nemlig teorimesterskabet. Lovprofessor og teorioraklet Jan Carlsen havde faktisk sølvbryllup denne aften med teoriprøven, i det det er Carlsen som har lavet testen alle årene siden KFD startede op med teorimesterskabet i 1994. Det er sgu imponerende og stor tak til Carlsen for det store arbejde.

Formanden tænker så det knager
Formanden tænker så det knager

Carlsen ridsede nu reglerne op; ingen livliner, lovbøger og smartphones måtte benyttes de næste 35 min, hvor de 35 spørgsmål skulle besvares. Og så blev der som sædvanligt fuldstændig roligt i salen, mens dommere gik i gang med de 35 spørgsmål.

Da de 35 minutter var gået blev stemningen som sædvanlig igen løssluppen og mens Ruben, John og Niels-Erik rettede prøverne var der lodtrækning om 15 nye fodboldtrøjer, som Peter Mikkelsen jo har doneret til KFD. Og så var det tid til at Carlsen gennemgik testen og da han havde løbet (de simple) svar igennem, skulle aftenens vinder kåret.

Mikkel overdrager pokal til Sebastian
Mikkel overdrager pokal til Sebastian

Aftenens vinder blev én af vores dygtige 2. divisionsdommere, nemlig Sebastian Aagerup. Sebastian havde 34 rigtige ud af de 35 spørgsmål. Sebastian viste allerede ved sidste års teorimesterskab, at han har styr på teorien. Her blev han – efter ”forlænget spilletid” – nr. 3 og ved dette års elitesamling i Spanien, viste han også sine gode evner og var her blandt de dygtigste dommere i Danmark. På 2.pladsen kom Jonathan Nilton, som ligeledes er 2.divisionsdommer og på en lige så flot 3. plads kom Torben Jensen.

Aftenen sluttede af med KFD’s ”3. halvleg”, hvor vi så CHL-kampen mellem Manchester United mod Sevilla. Gik du glip af teorimesterskabet kan du se årets test her og 35 minutter senere kan du finde svarene på testen her. Du kan se alle vinderne af KFD’ s teorimesterskab gennem tiderne her.

Jonathan, Sebastian og Torben
Jonathan, Sebastian og Torben
Årets teorimesterskab er afgjort