De første turneringskampe er begyndt at tikke ind på mailen/DBU App’en og sæsonstarten nærmer sig med hastige skridt for de fleste dommeres vedkommende. Men for en enkelt KFD’er er sæsonen faktisk ved at toppe i disse uger. Det er selvfølgelig KFD’s – og Danmarks eneste FIFA-dommer i futsal – David Nissen, hvis sæson topper lige nu. I den forgangne weekend var David i Maribo og dømme Final 4 for ungdom sammen med KFD’erne Johan Bay, Tonni Ristorp, Seyfettin Sucu og Vahidin Busuladzic. Og i den kommende weekend skal David dømme finalen for herre i futsal mellem JB Futsal Gentofte og Sønderborg Inter. KFD fangede David for at høre lidt om forventningerne til lørdagens finale og fremtiden.

Nu er det andet år i træk, at du får lov til at dømme finalen for mænd i futsal. Hvordan føles det?

David siger god kamp
David er klar til på lørdag

Nu er det faktisk 3 år i træk, at jeg er så heldig at skulle stå i spidsen for dommertrioen i finalekampen i dansk Futsal. Og jeg må være ærlig og sige at det føles ret så godt! Det er en go’ blanding af følelser der igen i år er løbet igennem kroppen på mig undervejs i sæsonen.  Dansk futsal har flyttet sig utrolig meget de seneste par år, og udviklingen af spillet og taktikken har ligeledes flyttet sig med i den rigtige retning! For mig at skulle lede finalen repræsenterer både stolthed, ærekærhed, ydmyghed og ikke mindst stor respekt for den foregående opgave!

Finalen skal jeg dømme sammen med Vahidin og Jacob Sundberg. Jeg er utrolig glad og tryg ved vores samarbejde og er sikker på at vi får et brag af en finale, med en super fin stemning!

 

Er Futsal sæsonen slut, når du har dømt på lørdag eller venter der flere opgaver indenfor Futsal?

Sæsonen for mig i ligaen er herhjemme slut efter kampen på lørdag. Men mine opgaver som futsal dommer fortsætter året rundt, da futsal under UEFA, efterhånden også har taget store skridt i udviklingen af sporten. Fremadrettet har man eksempelvis ændret navnet fra UEFA futsal cup, til Champions League, så brandet bliver det samme som i fodbold verdenen som vi kender det!

Min næste opgave ligger allerede 31/3 & 1/4 hvor Tyskland gæster Danmark i en træningslandskamp i Gentofte Sportspark. Derefter venter endnu en Grønlands tur i uge 15, hvor jeg for 3 år i streg rejser til GM. (grønlands mesterskabet) – Og inden CHL drømmene helt tager fart sammen med andre potentielle opgaver, så starter jeg dog med at holde fokus på kampen på Lørdag! Derefter er min dør, og mit mindset klar til næste opgave… ?

 

Sidste år rykkede du op i Danmarksserien. Får du aldrig lyst til gå den (almindelige) vej som dommer og se hvor langt du kan nå her?

Tak for i dag:-)
Tak for i dag;-)

Ja, jeg var heldig sidste år at rykke op i DS. Alle udfordringer er velkomne, og jeg tager gerne imod med kyshånd! – Jeg skal da være ærlig og sige at jeg engang imellem tænker over hvor langt jeg kunne være nået som fodbold dommer. Og man kan også sige at jeg har haft mulighederne for at tage den vej. MEN… Jeg elsker Futsal, og føler det giver mig mere personlig udviking, større udfordinger og gør mig til en bedre leder på banen. Jeg er nu mere vild med den kombination jeg har i dag med Futsal OG fodbold, og syntes jeg har mere end rigeligt at se til!

Derved er jeg også ret afklaret med at min DS tid er min højeste indrangering jeg kan nå,og er på lånt tid da det ikke er tilladt for mig at avancere i fodbold, grundet mit FIFA skilt. Men jeg kan jo bruges på mange andre måder i fodbolden. Og det er jo at kunne give tilbage. Både til min dommerklub, min lokalunion, mit forbund og andre der vil have tilbage fra mig. 

Jeg færdiggører snart min udvikler eksamen, så mon ikke om enkelte dommere nok skal få lidt tilbage, uagtet om de vil det eller ej..? ?

 

KFD ønsker David held og lykke med opgaverne. Og hvis du har lyst til at se Danmarks bedste Futsal spillere og dommere, er det på lørdag d. 17/3 kl. 17.00 i Kildeskovshallen i Gentofte at finalen bliver spillet.

3 hurtige spørgsmål til David Nissen