KFD
Nyheder

Futsal aften med KFD

Torsdag aften lagde Kulturstationen i Vanløse lokaler til ”Futsal-aften”, som er nyt tiltag fra KFD’s bestyrelse side. Målet er at medlemmerne bliver klædt bedst muligt på, inden Futsal-sæsonen starter om få uger. Aftenens instruktør var Tonni Ristorp, som bl.a. har dømt flere DM-finaler gennem tiden. Første gang Ristorp beskæftigede sig med Futsal i Danmark var i øvrigt i 2002, så man må sige at aftenens instruktør var en erfaren herre indenfor Futsal.

IMG_1090
Tonni Ristorp på slap line

Blandt de ca. 20 fremmødte var erfaringen med Futsal meget forskellig. En serie 1-dommer havde taget kurset for 3 år siden, men endnu ikke dømt en kamp. Han var der for at blive inspireret, for evt. at skulle starte op denne vinter mens andre var der for at få genopfrisket reglerne og få nogle gode fif til dommergerningen. Og så var Danmarks eneste FIFA-dommer – David Nissen – i Futsal også tilstede, så deltagernes kendskab til Futsal måtte siges at spænde vidt denne aften.

Aftenen startede med gruppearbejde, hvor vi fik 15 spørgsmål omkring reglerne. Herefter gennemgik vi sammen spørgsmålene, så vi lige kunne få ”banket det værste rust af” inden sæsonstart. Vi kom generelt godt rundt om mange af facetterne ved at dømme Futsal denne aften. Herunder bl.a. placering og samarbejdet mellem de to dommere.

Til sidst så vi klip fra internationale kampe. I flere af kampene var David involveret og han supplerede verbalt klippene med fagligt input og baggrundsviden.

Alt i alt en super god og lærerig aften, som KFD gerne gentager igen næste år. Tak til Tonni Ristorp for en topmotiveret og inspirerende indsats denne aften.

Er du endnu ikke uddannet Futsal-dommer, kan du blive det i denne uge. DBU K afholder kursus på torsdag og du kan tilmelde dig her:

Hi, I’m René Krarup