KFD har med beklagelse modtaget besked om, at tidligere KFD’er og DFU’er Helge Hagenbo er død.

Helge døde den 1. august i en alder af 88 år – og bør huskes blandt alle fodbolddommere, ikke alene her i København, men så sandelig også i hele landet.

Ganske vist har man rent dommermæssigt gennem de seneste ca. 20 år ikke hørt så meget til- og fra ham, men i årene før, var han en af de mest markante ledere i den danske fodbolddommerverden.

Fra slutningen af 1960’erne og op til 1990’erne ydede Helge en meget stor indsats på det administrative- og ”dommer-politiske” plan, såvel som formand for KFD som for DFU.

Som aktiv dommer nåede Helge mere end 1.000 kampe for DBUK (dengang: KBU), og sluttede sin aktive ”top-karriere” som værdsat DS-dommer.

I det hedengangne dommerblad kunne man i 1989 forbindelse med Helges 60 års fødselsdag læse følgende hilsen fra formand Niels-Erik van Zeijst:

”Helge har gennem årene ydet sit på det administrative plan. Ud over formandsskabet i såvel KFD som DFU har man set ham som skattet deltager på adskillige KFD-generalforsamlinger, hvor det nærmest er blevet en tradition, at han fungerer som en meget afholdt og værdsat dirigent, der med sikker hånd, talegaver og hjerne har ført KFD frelst gennem mange stormfyldte generalforsamlinger.”

Yderligere husker Vagn Christensen, der var et ungt spirrende dommertalent under Helges vinger, Helge som en altid fin og fair mand.  Han var altid venlig, og korrekt bestemt, og hos ham kunne man altid få et godt råd, hvad enten det drejede sig om det rent fodbolddommermæssige eller noget mere privat.

Ære være Helges minde.

 

 

Tidligere formand Helge Hagenbo er afgået ved døden