I midten af juni måned fik folkeskolelæreren Christian Hansen den glædelige nyhed, at han efter sommerferien skal dømme i 2. division. Derfor har KFD taget en snak med Christian om hans dommerkarriere, Traineeprogrammet og hans nye målsætninger.

Tillykke med oprykningen Christian. Kan du fortælle lidt om din dommerkarriere?

Mange tak. 

Det var faktisk lidt af en tilfældighed, at jeg kom i gang med dommergerningen. Jeg havde oprettet et fodboldhold på mit studie og tilmeldt os en DAI-turnering, hvor vi hver weekend spillede på Kløvermarken. Det jeg oplevede i forbindelse med disse kampe var, at når vi havde en

Christian Hansen dømmer straffe
Christian Hansen dømmer straffe

engagerede dommer, så blev oplevelsen simpelthen bedre for os spillere. Derfor tog jeg kontakt til DAI, fordi jeg gerne ville tage dommerkortet, og give andre en forhåbentlig god oplevelse. Men deres dommerkursus var netop afholdt, så den eneste mulighed var at tage dommerkortet hos DBU. Det har jeg aldrig fortrudt siden. 

 

Det er gået forholdsvis hurtigt med at komme i 2. division. Hvad er hemmeligheden?

Hemmeligheden skyldes i meget høj grad ordet ”frivillighed”. Jeg skylder en stor tak til alle de frivillige, som både indirekte og direkte har lagt en indsats i min udvikling. Her tænker jeg f.eks. på det arbejde Kenn Hansen, Frank Kanlund, Bjarne Nigaard og Lars Gerner lagde i KFD’s Talentprogram. Den ”uddannelse” de gav os, den var helt unik. Jeg kan også kun takke DBU, Kenneth Egeberg og mine mentorer for, at jeg hele tiden har udviklet mig som dommer. Der er blevet lagt en del ressourcer i mig, og det er jeg meget beæret over. Jeg vil også gerne takke alle de gode dommere, som jeg har dømt med ude på banerne. Den største tak skal min kæreste dog have. Hun har støttet mig hele vejen, og passet vores to børn i seks timer alene hver lørdag. Det er jeg virkelig taknemmelig for.  

Et andet parameter er, at jeg lægger rigtig mange timer i at forberede mig til kampene mentalt, og refleksivt evaluerer min indsats efterfølgende. Det er noget af det absolut vigtigste, hvis man gerne vil ”op” i systemet. Man skal altid være ærlig –

både over for sig selv, men også over for udviklerne. Man skal respektere og lære af, hvad udviklerne siger. Jeg kan f.eks. huske min første black and white (kampafgørende fejl red.). Det var en kæmpe skuffelse for mig, fordi det betyder ”under niveau”, selvom jeg ellers havde dømt en god kamp. Men fremfor at lyve eller kritisere udvikleren, så analyserede jeg grundigt situationen, og det endte med, at jeg lærte utrolig meget af denne fejl.

 

Christian, du har længe været med i KFD’s Traineeprogram. Hvilken betydning har det for dig?

Jeg har virkelig nydt alle de arrangementer vi har lavet i Traineeprogrammet. Lige meget om det har været på Kløvermarken eller i Parken, så mærker man, at fællesskabet er stort og vigtigt blandt dommerne. Endvidere nyder jeg at se, at flere af dem vi har haft med i

En glad Christian skal dømme i 2 division efter sommerferien.
En glad Christian skal dømme i 2 division efter sommerferien.

Traineeprogrammet, nu er med i KFD’s nye Talentprogram og stormer op i rækkerne. Ganske få er stoppet med dommervirket. Endvidere tænker jeg, at min indsats i dette program har været medvirkende til, at jeg skal en tur til Færøerne. Den tur glæder jeg mig virkelig meget til!

 

Til slut Christian, hvad er dine mål for fremtiden?

Jeg glæder mig personligt til de nye udfordringer i divisionerne. Der venter helt sikkert nogle spændende, sjove og lærerige oplevelser ude på banerne i den kommende tid. 

Mit håb er, at jeg på et tidspunkt når helt op i Superligaen. Men jeg har stor respekt for, at det kræver et virkelig hårdt arbejde, da talentmassen i Danmark blandt dommerne er stor. Derudover vil jeg meget gerne tage teoripokalen fra Mikkel B. Randers i 2018.

KFD ønsker Christian tillykke og vi glæder os til at se hvor langt du kan komme.

Christian Hansen er ny dommer i 2. division