KFD
Nyheder

Da talenterne var back-stage

Torsdag den 11. maj afholdte KFD’s talentprogram et arrangement for talenterne.

2Arrangementet blev afholdt på Gladsaxe stadion, hvor talenterne skulle se en 1 divisions kamp mellem AB og FC Helsingør. Talenterne fik lov til at være med ”back-stage”, og dermed se, hvad der sker i en dommeromklædning på sådan en dag.

Talenterne mødtes 16:30, men kampen startede først kl 18:00. Inden kampen kunne de så snakke med hoveddommeren Benjamin Leander var også var der i god tid. Der blev hilst på ham og dommerne fik snakket lidt om hvad der kan forventes af sådan en kamp, hvor det ene hold er rykket ned og det andet spiller om mulig oprykning til Superligaen.

Lidt efter kom de to linjedommere Jan Johansen og Paul Nyberg samt fjerdedommeren Jonathan Nilton. Kampens udvikler, Holger Hansen, kom også forbi og hilste på kvartetten og deltagerne. Talenterne hørte instruksen inden kampstart og så hvilke aftaler der blev indgået, og hvordan der blev varmet op til sådan kamp.

aKampen blev fløjtet i gang, alt imens talenterne fandt deres pladser på tribunen. Benjamin havde til anledningen lånt et reserveheadset ud til deltagerne, så de fik lov at høre med hvad dommeren fortalte spillerne og omvendt. Det var to fine halvlege for dommerteamet, hvor bundholdet AB vandt over Helsingør med 2-1.

3Efter kampen gik talenterne igen med i omklædningsrummet for at høre hvad udvikleren havde at sige om kampen. Og de fik også lov til at komme med input eller hvis de havde noget til dommerteamet, som de gerne ville have forklaret. Alt i alt var det en meget lærerig aften, hvor dommerteamet delte ud af deres erfaringer og gav en sjældent indblik i, hvordan der bliver kommunikeret i en kamp – og hvor vigtigt triosamarbejde er.

Som Leander korrekt sagde: ”Intet fodboldhold har nogensinde vundet uden at snakke sammen – det samme gælder for dommerteams. Kommunikation er vigtigt for at levere en god præstation”.

5Stort tak til dommerteamet samt udvikler for at give et lærerigt indblik i elitefodbold.

 

Hi, I’m Ruben Christensen