KFD
Nyheder

Første praktiske talentsamling

Den 1. marts markerer forårets komme, og i KFD’s Talentgruppe markerede det også dagen for den første praktiske talentsamling. Til anledningen var gruppen inviteret ind til Undervisningsministeriets fine lokaler, hvor aftenens program, forberedt af Bjarne Nigaard, Michael Poulsen og Ruben Christensen, løb af stablen.

KFD's talenthold
KFD’s fremragende talenthold

Kl. 19:00 begyndte aftenen med indledningsvist at snakke om forløbet siden intromødet i januar. Her blev der drøftet status på træningsprogram og mentorsamarbejde, hvor talenterne lystigt delte deres erfaringer og gode råd med hinanden.

Talenterne gennemførte til intromødet en personlighedstest, hvor deltagerne blev stillet over for en række spørgsmål om deres ageren i forskellige situationer. Svarene på denne test mundede ud i en personlighedsprofil – en såkaldt DISC-profil. Denne forklarer hvordan man som person agerer i en normal situation og i en presset situation samt hvordan ens selvbillede er. Bjarne gav personlig feedback til talenterne på deres profiler og foreslog de områder, som talenterne med fordel kunne øve sig i og arbejde med – meget passende i undervisningsministeriets lokaler.

IMG_1901
Adis i dialog med Bjarne og Ruben

Formålet med denne profil er at få dommerne til at forstå deres væremåde for på den måde at identificere de områder der med fordel kan arbejdes med. Eksempelvis kan en profil vise, at man er konfliktsky og dommeren kan således bruge dette i sine næste kampe til at udfordre sig selv ved at tør tage de upopulære beslutninger. En anden profil kan vise, at man er meget kontrollerende og vanetænkende, hvor man i stedet kan prøve at udfordre sig med at tænke ud af boksen og forsøge sig med eksempelvis andre måder at føre en påtale på. Personlighedsprofilerne skal lægge et grundlag for en plan, som talenterne skal arbejde henimod sammen med deres mentor det næste års tid.

Aftenens anden del bestod af en praktisk workshop om triosamarbejde. De 10 talenter er inddelt i tre dommerteams, som skal afvikle trio-kampe for KFD i løbet af året. I disse teams skulle der nu diskuteres hvordan man giver en god linjedommerinstruktion og der blev udvekslet erfaringer fra egne kampe. Til sidst skulle hvert talent forberede en linjedommerinstruktion, som skulle holdes for to linjedommere med hele gruppen som tilskuere. 10 linjedommerinstruktioner blev holdt med hvert deres islæt, og alle i lokalet gav feedback til hvad der var positivt og hvad der kunne forbedres. Det særlige ved alle instruktioner var, at de på hver deres måde var specielle og energiske. Der var ikke to ens instruktioner og alle kunne tage inspiration og gode idéer med sig til forårssæsonen.

Aftenen blev afsluttet kl. 22:00 med en gave fra KFD’er og tidligere topdommer Kenn Hansen, i form af ”Grundbog for fodbolddommere” til alle 10 talenter. Et stort TAK skal lyde fra Talentgruppen til Kenn for den fine gave.

 

 

En af de 10 forskellige brainstorms til en god instruktion:

KFD-talent

Hi, I’m René Krarup