KFD
Nyheder

Ibrahim Dhaflaoui er ny divisionslinjedommer.

Det er kun 6 år siden, at Ibrahim Dhaflaoui som 17-årig tog dommerkortet. I midten af december fik han den positive besked, at han fra den kommende sæson skal være divisionslinjedommer. KFD ringede til Ibrahim og sagde tillykke og fik en snak om dommerkarrieren.

 

Hvorfor valgte du at blive dommer?

Ibrahim, Peter og Brixen til U-19 pokalfinale
Ibrahim, Peter og Brixen til U-19 pokalfinale

Jeg spillede fodbold i Boldklubben Skjold. En dag så jeg opslag i klubben, at DBU København manglede dommere. Jeg snakkede med Skjold og de ville gerne betale dommerkortet for mig, hvis jeg ville hjælpe med at dømme nogle af klubbens ungdomskampe. Jeg kom hurtigt med i KFD’s talentprogram under ledelse af Kenn Hansen. Det var sindssygt lærerigt og i Frank Kanlund havde jeg en fantastisk mentor, som har lært mig at agere både på og udenfor banen.

 

Hvorfor valgte du at blive linjedommer og hvordan blev du ”opdaget”?

Jeg var dommer i Københavnerserien.  Af natur er jeg meget stille og rolig, og har deraf havde jeg det svært ved at agere leder. Jeg havde gennem længere tid en rigtig god dialog med Bjarne Nigaard, mht. det at være leder på en fodboldbane. Min profil passede egentlig nok bedre til at være linjedommer end at være dommer. Så da jeg også synes at det var spændende at være linjedommer, var det en logisk beslutning at gå linjedommervejen.

Til en KS-kamp var jeg linjedommer og her var tidligere FIFA-linjedommer – Jens Larsen – på som udvikler af kampens dommer.  Jeg tror, at Jens Larsen syntes at jeg havde potentiale som linjedommer. Jeg blev derfor inviteret med til Iber Cup i sommers. Dette er en talentturnering for spillere og dommere og svarer nok til det ”gamle” Lyngby kursus. Her gjorde jeg det godt og det var nok medvirkende til at jeg er hvor jeg er i dag.

 

Har du et godt råd til andre unge dommere, som gerne vil gøre karriere som dommer?

En ung Ibrahim får instrukser fra Kenn og Jonathan.
En ung Ibrahim får instrukser fra Kenn og Jonathan til KFD’s talentprogram.

Jeg har selv haft succes med at arbejde med mål og delmål, så det vil jeg anbefale til andre unge dommere. Sæt Jer nogle delmål og arbejd efter at nå disse mål. Når delmålet er nået, skal du sætte dig nye mål. Derudover skal du engagere dig i din dommerklub. Deltag i de sociale arrangementer, generalforsamling og f.eks. vintertræningen i Prismen.  Her kan du møde andre dommere og få gode råd og sparre med dine dommerkollegaer. Til slut vil jeg anbefale, at du bliver videofilmet som dommer. Det har givet mig utroligt meget og er yderst lærerigt. Jeg har bl.a. brugt videomaterialet i samarbejde med min mentor.

KFD ønsker Ibrahim stort tillykke og glæder os til at følge ham i fremtiden.

Hi, I’m René Krarup