0

Serie 2 kampen med 400 tilskuere

John med taktik-tavlen, hvor situationer og spidsfindigheder opstilles

John med taktik-tavlen, hvor situationer og spidsfindigheder opstilles

I dag har vi spurgt John Holm Andreasen og to helt nye dommere, Christian M. Ø. Nielsen og Mikâil Söyler, ind til deres oplevelser.

John Holm Andreasen er en rutineret herre. Som han fortalte da vi spurgte hvor længe han har været medlem af KFD: ”Næsten 28 år. Jeg blev meldt ind 6. december 1986.” Dette var samme dag som John bestod dommereksamen. I de 28 år har John været aktiv med fløjten indtil december 2013. Hans højeste indrangering var i DS fra 1996 til 1999. John er dog stadig et stort aktiv for fodbolddommerne da han nu er Dommerinstruktør, Diplominstruktør i Fodboldloven samt tilknyttet Talentprogrammet som mentor i teori.  Læs resten

0

Nyt om afslutningsfesten

Tilmeld dig allerede nu til årets afslutnings- og fødselsdagsfest på Stafetten.

Tilmeld dig allerede nu til årets afslutnings- og fødselsdagsfest på Stafetten.

Følgende er modtaget fra vores kære aktivitetsudvalg:

 

Kære KFD-kolleger

Vores legendariske afslutningsfest d. 8 november på Cafe Stafetten nærmer sig med hastige skridt og tilmeldingen er nu åben.

I år er der endnu en grund til at tilmelde sig, da vi samtidig markerer KFD’s 70-års-jubilæum, og det fejrer vi selvfølgelig med at skrue op for niveauet på aktiviteterne i løbet af aftenen. Det bliver fremragende – intet mindre.

Tilmelding sker som sædvanligt til kfdtilmelding@hotmail.com med angivelse af navn og dommernummer.

Prisen er kun 50,- for KFD-medlemmer som betales om aftenen. Følg med på fodbolddommer.dk og KFD’s facebook, hvor der løbende vil være opdateringer om aftenen.

Afslutnings- og jubilæumshilsener

Aktivitetsudvalget

 

I morgen fortsætter vi med flere anekdoter i forbindelse med fødselsdagen.

0

Futsal lov og regel gennemgang

Den 30. oktober er der mulighed for at få opfrisket futsal reglerne.

Den 30. oktober er der mulighed for at få opfrisket futsal reglerne.

KFDs futsal program skal hermed indbyde til futsal lov og regel gennemgang 30/10 2014. Stedet er Amager FFs klubhus på John Tranums Alle.

Mødet starter kl 18.30 og der er spisning fra kl 17.30.

Pris for spisning er 40 kr.

Der vil være lovgennemgang med en lille quiz og fokuspunkter for sæsonen 2014/2015 vil ligeledes blive løbet igennem.

Mødet er primært for folk der har dømt futsal eller taget DBU futsalkursus.

Tilmelding til KFD@tilmelding.dk

Tilmelding senest 23/10-14

0

Linjevakleren og det fejlslagne straffe

Henrik Sønderby, her i en lidt mere italiensk version af det kendte Diadora outfit.

Henrik Sønderby, her i en lidt mere italiensk version af det kendte Diadora outfit.

I dag bringer vi anekdoter fra Henrik Sønderby og Ibrahim Dhaflaoui.

Henrik Sønderby er en af tilflytterne til København og KFD og fortæller sådan her om, hvorfor han blev KFD medlem. ”Jeg blev medlem af KFD i 1996 faktisk mest ved et tilfælde, idet jeg lige var flyttet til Taastrup fra Jylland og gerne ville lære København og omegn bedre at kende samtidig med, at jeg gerne ville genoptage min dommergerning, hvorfra jeg havde haft en pause grundet militærtjeneste. Jeg tog I øvrigt mit dommerkort i 1991 i Horsens Fodbolddommerklub. Det blev tilfældigvis KFD, idet jeg ikke anede noget om de forskellige dommerklubbers geografi, og for mig var København jo bare København, så Københavns Fodbolddommerklub gav mening. Det tilfælde har jeg siden prist mig lykkelig over ved flere lejligheder.”

Noget andet Henrik sikkert er lykkelig over er det dommer CV han kan fremvise. Indrangeret som FIFA-linjedommer, snart 250 Superligakampe og 79 internationale kampe med både en semifinale i Champions League og Europa League, og inden alt det nogle sæsoner som dommer i 2. division.  Læs resten

0

Lovstofmanden og effektmanden

Jan Carlsen

Jan Carlsen, som fast bidrager til hjemmesiden med Jans Corner hver lørdag

Efter at have misset en dag med anekdoter i går (vi beklager), starter vi benhårdt op idag med to kendte ansigter. Den ene kendt for input til lovstoffet, den anden kendt som leveringsdygtig effektmand. Har du ikke allerede gættet det skal vi i dag have historier fra Jan Carlsen og Mogens Høireby.

Jan Carlsen tog dommerkort i 1970 og blev i samme omgang medlem af KFD, et medlemskab der absolut var en selvfølge. ”Det var utænkeligt ikke at være medlem af dommerklubben, når først man havde bestået eksamen, og ingen slap i øvrigt ud af forkontoret til eksamenslokalet uden indmeldelse, medmindre de havde meget gode grunde.”

For Jan blev det til 12 sæsoner med fløjten, med DS som højeste rangering, før den blev lagt på hylden i 1982. ”Ophøret skete på grund af manglende tid, hvilket i den grad er skæbnens ironi, når man ser, hvad der er fulgt efter, og også fordi jeg med min indrangering kunne se et lyntog med Peter Mikkelsen, Kim Milton, Steen Pedersen og Lars Gerner (alle deltagere på Jans første aspiranthold som instruktør) Læs resten

0

Efterlysning af dommere

Gymnasiernes fodboldturnering 2014

Torsdag d. 23. oktober afholdes der finalestævne i gymnasiernes fodboldturnering og KFD er blevet bedt om at stille dommere .

Stævnet afholdes på KB’s baner med start Ca. Kl. 8:30 med finalen omkring Kl. 15:30

Har du lyst til, at være med, så send mig en mail.

Mærsk Super Cup 2014 

APM

Igen i år har vi fået en henvendelse fra Mærsk.

APM afholder deres berømte Super Cup i Øksnehallen lørdag. d. 25. oktober. Her spilles fra på 3 baner fra Kl. 08:00 med en forventet afslutning omkring Kl. 16:00

Har du tid og lyst til at hjælpe så send mig en mail.

0

Jans Corner: Fagre nye verden – og massekonfrontationer

Kenn Hansen Jan carlsen Forside fodboldloven

Jan (th.) her sammen med Kenn Hansen, der får udleveret et eksemplar af årets forside af fodboldloven. Fodboldloven er også i centrum af denne uges Jans Corner.

Fodboldloven er på mange måder en besynderlig størrelse. En lille og relativt undselig sag på bare 75 sider i den danske udgave – og 137 sider i den internationale version. Inden det får nogen til at tænke, at vi i på dansk har udeladt halvdelen af det, som gælder internationalt (og så tror da pokker, at… osv), skal jeg skynde mig at sige, at FIFAs udgave har ruttet mere med pladsen og brugt større skrifttyper, og man har en del ting med, som strengt taget ikke er lovstof. Det gælder f.eks. de markeringer, som dommer og linjedommere anvender, og udførlige tegninger og diagrammer, som viser, hvordan man bedst placerer sig i forhold til hinanden. Rigtig nyttigt for praktisk dommergerning og optimal afvikling af kampene, men ikke i den forstand jura – selv om en forkert placering eller et dårligt samarbejde sagtens kan komme til at afgøre kampe.  Læs resten

0

Manden med flaget og jernladyen

David Vang Kenn Hansen Trio

Fra venstre: Nikita Kamenyuka (Zorya), Lars Rix, en heldig bolddreng, Kenn Hansen, David Vang og Jordy Clasie (Feyenoord)

Inden weekenden rammer os i morgen, skal vi lige have lidt flere anekdoter. I dag er det David Vang og Ketty Bjerregaard.

David Vang tog dommerkort den 3. april 2000 på KBUs kontor med Jan Carlsen som eksaminator og Henning Sørensen som censor. Og David kan stadig huske sin første kamp. “Min første KBU påsatte opgave, var en KS vinker i Fremad Amager med Michael Lørup som dommer. Det var nok allerede der, at det blev bestemt, at jeg skulle gå linjedommervejen.” Herefter tog tingene fart for David som linjedommer. “I sidste kamp i min første sæson så Villy Nielsen på mig, og jeg er ham evig taknemmelig for, at han sendte mig i armene på KFD’s talentgruppe. Læs resten

0

Drengen med pålægget

Niels-Erik van Zeijst NEVZ

Niels-Erik kommer med en god anekdote om en dreng og noget pålæg

Så blev det tredjedagen af vores perlerække af anekdoter og gode historier i forbindelse med KFDs 70 års fødselsdag. I dag er det Niels-Erik van Zeijst og Tanju Saglem, der har leveret materialet.

Niels-Erik van Zeijst blev dommer 25. februar 1978 og blev med det samme medlem af KFD. Som han forklarer: ”Det var en selvfølge at blive indmeldt i dommerklubben, idet der var et bestyrelsesmedlem tilstede ved eksamen, som fluks efter bestået eksamen sikrede at tilbuddet om at blive indmeldt i KFD ikke blev overset.” Og selvom Niels-Erik dømte aktivt som indrangeret i 11 år er det ikke herfra de fleste af os kender ham. ”Jeg stoppede som indrangeret DS dommer i 1989, da jeg blev valgt til formand for KFD. Moralsk kunne jeg ikke leve med, at sidde i KBU’s dommerudvalg og beslutte, hvem der skulle rykke op og specielt ned fra DS og rækkerne nedenunder, da jeg derved kunne beklikkes på min habilitet. Og da jeg blev valgt til formand for KFD, satte jeg mig ned og læste mine Læs resten

0

DS dommeren der dømte 2. divisions derby

Bjarne nigaard rødt kort

Bjarne Nigaard fortæller blandt andet om en kamp, hvor dette kort blev taget meget i brug

I dag skal vi have lidt anekdoter fra Bjarne Nigaard og Michael Poulsen.

Bjarne Nigaard er en af tilflytterne til KFD og tog dommerkortet i Jylland. ”Jeg tog dommerkortet i 1988, i Viborg, hvor jeg oprindelig kommer fra. Universitetstiden i Århus, og det første job i Ribe har betydet, at jeg har oplevet tre andre dommerklubber som medlem, inden jeg kom til KFD. Jeg dømmer stadig ’til husbehov’, men maksimalt to gange om ugen. Datteren går til fodbold, og sønnike til svømning, og det vil jeg også gerne være en del af. Så nu hygger jeg mig som dommer i KS og som lokal trioudvikler, og hjælper gerne talentprogrammet hvor jeg kan.”

I maj 2001 flyttede Bjarne så til København og blev medlem af KFD. ”Job og kærlighed betød, at jeg flyttede fra ’det mørke Vestjylland’ til Hovedstaden, og selvfølgelig tog jeg min hobby som fodbolddommer med mig. Jeg kan huske at jeg spurgte et par af Sydvestjysk Fodbolddommerklubs klogeste medlemmer, blandt andet salig Due Frederiksen, om hvilken dommerklub jeg nu skulle vælge herovre. I det jyske Læs resten