0

Jans Corner: Et par ting fra overdrevet

Det er én af de tidlige uger, hvor jeg ikke når inden deadline at få ugens europæiske kampe med. Onsdag formiddag drager jeg selv afsted til en Europa League-kamp, så vi må klare os med, hvad der i øvrigt ligger på blokken. Læs resten

0

Afslutningsfest 2016

KFD´s årlige afslutningsfest afholdes som sædvanlig på Restaurant Stafetten på Østerbro Stadion lørdag den 12. november. Og som altid, bliver det en brag af en aften.

Der vil igen i  år være underholdning og indslag ligesom årets bedste udvikling, årets talent, årets fighter og andet kåres under KFD Award med meget mere

Prisen er som altid kr. 50 for mad og lidt drikke  (stegt flæsk ad libitum og andet til de som af religiøse årsager ikke spiser dette)

Indslag er velkomne korte/lange/seriøse/useriøse og kan koordineres med bestyrelsen inden.

Tilmelding skal ske til kfdtilmelding@Hotmail.com. Skriv afslutningsfest og dit dommernummer i emnet.

0

Kom til “Dommernes aften” med Tom Henning Øvrebø

Fredag d. 4. november kl 18.00 inviterer DBU København til “Dommernes aften”, hvor den tidligere norske topdommer Tom Henning Øvrebø kommer og fortæller om sin dommerkarriere med fokus på det psykologiske aspekt af dommergerning.

Inden foredraget vil der blive serveret en tre-retters menu.

Arrangementet afholdes på Kulturstationen Vanløse.

Der er tilmeldingsfrist d. 23. oktober, og du tilmelder dig via Fokus.

Arrangementet er gratis for dommere.

0

Jans Corner: Garanti for drama

Efter et par ugers skrivepause er det rart at kunne vende tilbage lige efter et par VM-kvalifikationsrunder. Dels er der mange kampe at tage af – dels er der næsten garanti for drama, så det er sjældent stof, der mangler. Så selv om der er rare læsere, der har tippet mig om spændende og utraditionelle situationer fra lovens overdrev fra henholdsvis Færøerne og Norge, kommer de til pænt at stille sig op i køen, til de mere magre uger indtræffer. Men de er ikke glemt – og tak for bidragene ! Læs resten

0

Er du KFD’s næste store talent?

Talentprogrammet er oppe at køre igen, og har du ambitioner med dommergerningen, så er der nu åbnet for ansøgninger.

Dommerklubbens talentarbejde har været på standby i nogen tid på grund af omstruktureringerne i DBU’s talentarbejde, men nu er KFD klar til at skabe gode rammer for fremtidens topdommere. Ny talentchef i KFD bliver den tidligere formand og divisionsdommer Bjarne Nigaard, der vil stå i spidsen for et talentteam med mentorer, der har den rette blanding af kompetencer.

Den rigtige mand til opgaven
At det er Bjarne Nigaard, der nu skal være talentchef, er ingen tilfældighed:

”Bjarne var vores absolutte førsteprioritet. Han har mange års erfaring, både som dommer på eliteniveau og som udvikler. Derudover er han en meget vellidt person i dommerklubben,”  siger KFD- formand Ruben Christensen.

Bjarne er KFD's nye talentchef

Bjarne er KFD’s nye talentchef

Bjarne Nigaard selv vil lægge vægt på at skabe dommere, der kan styrke sammenholdet i dommerklubben:

”Jeg har valgt at sige ja til at blive talentchef, fordi jeg gerne vil være med til at give noget af min erfaring videre til nye dommere. Jeg har selv nydt godt af KFD gennem min karriere, og nu er det så nogle andres tur. Jeg forventer, at de nye talenter bliver en aktiv del af dommerfællesskabet,” siger Bjarne Nigaard.

Send din ansøgning nu
Der vil være løbende ansøgning til talentprogrammet, men hvis du søger nu, kan du, såfremt du bliver optaget, være med fra starten, når første samling afholdes omkring 1. december. I så fald skal talentchefen have modtaget din ansøgning inden 1. november. Ansøgning skal være på skrift.

”Vi vil gerne have en ansøgning, hvor man viser, at man gerne vil det, og hvor man viser noget personlighed,” siger Bjarne Nigaard.

Hvem kan komme i betragtning
Der er ikke de store formelle krav til eventuelle kandidater, så hvis man har motivationen og talentet, så er det bare om at søge:

”Man skal ikke nødvendigvis kunne blive FIFA-dommer for at komme i betragtning til talentprogrammet, men man skal have potentialet og viljen til at rykke sig markant,” siger Bjarne Nigaard og sætter et par ord på, hvad man trods alt skal indeholde som person:

”Det lovende talent er en god leder eller har potentiale for at blive det. Det betyder, at han eller hun har en god situationsfornemmelse, en god teoretisk viden og empati. Det fleste andre ting kan vi bygge på.”

Mere info følger
I løbet af de næste par måneder vil der komme mere information ud omkring det nye talentarbejde, men i første omgang så gælder det altså om at få sendt sin ansøgning afsted, hvis man er interesseret.

Her kan du læse mere om, hvordan en talentprofil ser ud.

Her kan du læse mere om optagelsesproceduren.

Send ansøgningen til talent@fodbolddommer.dk.

Du kan også skrive til denne mail, hvis du har nogle spørgsmål.

0

Velkommen til APM Super Cup 2016

I lighed med tidligere år afholder AP Møller deres indendørsturnering.

APMKFD er igen i år blevet om, at påsætte stævnet, en opgave jeg naturligvis har sagt ja til.

Stævnet foregår i år lørdag D. 29. oktober der spilles fra Kl. Ca. 08:30 og det forventes at finalen spilles Ca. 16:30

Igen i år spilles der i DGI Byen, har du tid og lyst til at være med så send kampfordeleren en mail – gerne med de tider hvor du bedst kan.

Mange fodboldhilsener

Tom Kristensen

Kampfordeler

tom@tk2610.dk

0

Jans Corner: Årets reklameindslag

Det er på denne tid af året, hvor både VM-kvalifikation og Champions League og Europa League er startet på en frisk, at man har chancen for at fange fodboldfans, før mætheden begynder at sætte ind. Læs resten

0

Tre på tur til Færøerne

- af Per Bilstrup

Rammerne var forinden sat til en god tur, idet Thomassen havde fået en kulturel åbenbaring og bestilt en natflyver, så vi naturligvis fik så meget ud af weekenden som muligt.

Uret blev forventningsfuldt sat til 04.45 og efter en noget vindblæst landing, hvor Sefe og Thomassen noget blege i ansigterne havde holdt så kraftigt ved armlænene, at deres knoer ligeledes havde skiftet farve, landede vi i smukke Torshavn.

Færøerne 2016 Sefe Niels Per Lufthavn

Velankommet til Færøerne med den storslåede natur. Fra venstre til højre er det Sefe, Niels og Per.

Læs resten

0

Flot jubilæum til Henrik Sønderby

Superligadommer Anders Poulsen overrækker jubilæumsrødvin til Henrik Sønderby

Superligadommer Anders Poulsen overrækker jubilæumsrødvin til Henrik Sønderby i omklædningsrummet.

KFD’eren Henrik Sønderby nåede i weekendens superligakamp mellem Brøndby og Viborg et imponerende og sjældent jubilæum. Som den første KFD’er nogensinde har han medvirket i 300 kampe som linjedommer i Superligaen. Og dér er ikke mange linjedommere, som når at vinke så mange kampe på højeste nationale niveau! KFD ringede til Sønderby for at sige tillykke.

Læs resten

0

Jans Corner: Djævlen ligger i detaljen

Det er gerne de bloddryppende episoder, der trækker de største overskrifter og den største opmærksomhed efter en fodboldkamp. Måske ikke så underligt – drama er jo en af de ingredienser, som hører med til en god fodboldkamp. Læs resten