0

Jans Corner: Det er ikke sådan med de regler

Regler er en forunderlig ting. Ingen kan undvære dem – men alle vil gerne udfordre dem. Det er måske også noget af det, som får nogle til at holde meget af at dyrke dem – og andre til at undre sig over, hvordan vores hoveder dog kan være skruet sammen, hvis vi kan finde sådan noget interessant. Regler er et interessant studium i sig selv – men de bliver for mig først rigtig interessante, når man forbinder dem med praksis. Ellers ender det hurtigt i diskussioner i stil med ‘Hvad nu, hvis…’ og ‘Hvor mange kommaer er der på side 17 – og hvor mange burde der være ?’. Læs resten

0

DFU søger hjælp til kommunikation, website og sociale medier

Hvis du har lyst til at give en hånd med omkring kommunikationsarbejdet i DFU, så har du chancen nu. DFU søger 1-2 dommerkollegaer, med interesse og indsigt i kommunikation, website og sociale medier, til at være med til at varetage og udvikle den løbende kommunikation.

Du kan læse opslaget her

0

Kom gratis til fodbold på fredag!

Københavnske talenter til SL-kamp på Vestegnen

Der er stadig ledige pladser på fredag

Så er det på fredag d. 29/4 at KFD’s traineeprogram har et supertilbud til dig, som har taget dommerkortet indenfor de sidste 3 år eller er vejleder. Kom gratis til divisionskamp, få en stadionplatte og få en snak med dommerne bagefter kampen. Redaktionen spurgte en af vores nyere dommere – som deltog i sidste års program – Mathias Luthmann, mht. hvad han synes om sidste års arrangement.

Læs resten

0

Jans Corner: Det handler om linjer

Jan Carlsen

Jan skriver i denne uge, bl.a. om linjer og Vardy

I sidste uge slap jeg godt fra at udskyde skriveriet til allersidste sekund onsdag, fordi jeg gerne ville have Barcelona og Atletico Madrid med. Det kunne være ualmindelig fristende at gøre det samme i denne uge, for en pokalsemifinale mellem Brøndby og FCK skulle nok kunne byde på et eller andet. Men af forskellige årsager kan det ikke lade sig gøre, og så må man jo tage, hvad der ellers ligger på fadet. Det er nu heller ikke så ringe endda.

Læs resten

0

Workshop for nye dommere

Advarsel

Få gode og brugbare råd til din dommergerning

Onsdag d. 18. maj kl. 17.30 inviteres alle dommere uddannet i 2014-2016 til KFD’s workshop for nye dommere. Det vil blive en intensiv og lærerig aften med slut kl. 21.00. Aftenen vil byde på både teoretiske og praktiske elementer, der vil give dig som ny dommer en række konkrete værktøjer, som du vil kunne bruge allerede i din næste kamp, og som vil hjælpe dig til din videre udvikling som fodbolddommer.

Læs resten

0

Fløjteøl til Jonathan Bak Dragsted

En glad Jonathan med hænderne fyldt med øl

Jonathan har for længst haft sin debut i 2. division. Det skete allerede 20. marts i Holbæk. Af forskellige årsager lykkedes det først at fange Jonathan lørdag d. 16. april, hvor han dømte kampen mellem AB Tårnby og FC Svendborg, som endte 2-0 til hjemmeholdet på et ualmindelig ujævnt Tårnby Stadion, der gjorde betingelserne for god fodbold umulige.

Læs resten

0

Jans Corner: Tingene kan gøres på flere måder

Jan Carlsen

Jan skriver om Atletico mod Barcelona.

Jeg ventede med gustent overlæg med at begynde at skrive ugens artikel til efter returopgøret her onsdag aften mellem Atletico Madrid og Barcelona, og det var ikke nogen helt dum idé. Faktisk er pulsen ikke rigtig kommet ned endnu. Specielt kønt var det ikke, men hvad der manglede i herlighedsværdi, var der til gengæld til overflod i drama og spænding. Læs resten

0

Mød en topdommer d. 29/4

Kom til Hviovre mod Fremad Amager

Kom til Hvidovre mod Fremad Amager

KFD har et fremragende  Traineeprogram, hvor meningen er at give nye dommere den bedst mulige start på det nye hverv som dommer. En del af denne start er bl.a., at møde andre nye dommere, udveksle historier og selvfølgelig få gode råd med på vejen. Derfor har vi arrangeret eventet “Mød en topdommer”, hvor vi skal overvære opgøret mellem to traditionsklubber, Hvidovre vs. Fremad Amager, fredag d. 29. april. Mødetid er kl. 18.00 ved hovedindgangen, og kampstart er kl. 18.30.
Læs resten

0

Jans Corner: El Classico og Torres

Jan-Carlsen-2Denne uge kommer til at forene et par træk, som jeg efterhånden har oplevet nogle gange. Dels, at man nogle gange kan blive forbløffet over, at der nærmest som på bestilling kommer episoder forbi, som læner sig op ad noget, som lige er blevet behandlet. Og dels, at der i en uge måske ikke er situationer, der i sig selv kan bære en hel artikel – men at der alligevel er så mange små ting i forskellige kampe, der relaterer sig til hinanden, at der alligevel kan blive en (omend måske tynd) rød tråd ud af det. Det har været en uge med et par drabelige kampe med to spanske hold involveret – begge gange Barcelona: El Clasico mod Madrid lørdag – og så Champions League-kvartfinalen mod Atletico Madrid tirsdag. Det går sjældent stille af og det gjorde det heller ikke denne gang – med CL-kampen som den i mine øjne klart mest underholdende og dramatiske. Læs resten

0

Jans Corner: Arme og albuer

Normalt er den første klumme efter påske én af årets letteste at skrive – i hvert fald mangler der sjældent stof. Sædvanligvis vil perioden omfatte hele to superligarunder, og det skulle da være pokkers, hvis der ikke viste sig at være ét eller andet spændende at tage udgangspunkt i. Læs resten