0

Jans Corner: Forberedelse til sæsonen

Der blev ikke tid til at se meget TV-fodbold i weekenden. Eller rettere, der blev set masser af fodbold, men ikke i form af hele kampe – derimod som diverse løsrevne situationer. Mere om det længere nede. For som skrevet i klummen sidste fredag var det weekenden for den årlige træningslejr, hvor de danske elitedommere, -linjedommere og udviklere samles. Det betød, at pænt over 100 mennesker var samlet i Odense fra fredag eftermiddag til søndag middag – og der blev i den grad gået til sagen, selv om der også var plads til det kammeratlige. Læs resten

0

Obligatorisk teorigennemgang for DBUK Dommer

IMG_6335

I samarbejde med KFD og DBU København, så kunne den første aften med det obligatoriske kursus: ”Obligatorisk teorigennemgang for DBUK Dommer” afvikles. Inden teorigennemgangen for alvor gik løs klokken 18.30, så skulle der først lige spises aftensmad på KFD’s regning, hvor der ca. var 60 dommere som benyttede sig af denne mulighed.

DSCF1746

Der følges intenst med, specielt ved Jan’s mange sjov klip, som blev diskuteret.

Aftenensmad og en sludder med sine skønne dommerkollegaer var netop det der skulle til for at holde koncentrationen for den ca. 3 timers lange og inspirerende teoriundervisning af Jan Carlsen. Ca. 110 dommerkollegaer var mødt op i Kulturstationen Vanløses lokale, hvor der blev præsenteret lovnyt samt en hurtig og inspirerende gennemgang af de væsentligste paragraffer i lovbogen.

Læs resten

0

David Vang Andersen lægger flagene på hylden.

David Vang siger på gensyn

David Vang siger på gensyn

Som du sikkert har læst og hørt har David Vang Andersen valgt at stoppe karrieren som superligalinjedommer. KFD fangede David til en snak om karrieren og fik bl.a. historien, om hans allerførste kamp som dommer, hvor han var linjedommer i 2. division – uden at være uddannet dommer!

David spillede selv i fodbold i Københavnerserien og var ikke helt uden talent. Men som 24 år stoppede han som spiller, og blev i stedet for den ene part i en trænerduo for Jægersborgs 1. hold. Jægersborg spillede dengang i Københavnerserien.  Her var han træner i 3 år, inden han trådte indenfor i dommerverdenen.  Læs resten

0

Jans Corner: Stjerner på godt og ondt

Man kommer ikke uden om, at fodbolden i den seneste uges tid har stået i skyggen af håndbolden herhjemme. Jeg har ikke selv fået set mange minutter af EM-håndbolden, for i den kommende weekend har vi den årlige træningslejr for elitedommerne og -linjedommerne, hvor boet skal gøres op efter den forløbne halvsæson, og man skal forsøge at lægge en linje for den kommende. Det sker blandt andet ved gennemsyn af diverse videoklip. Så er der fysisk og teoretisk test og meget andet godt. Læs resten

0

Generalforsamling 2016

Nedenstående beskriver mine oplevelser ved den årlige generalforsamling i KFD, der er altså ikke tale om det officielle referat.

Dagsorden

Dagsorden

Ca. 75 medlemmer havde set rigtigt, de havde valgt håndboldlandsholdet fra og tilvalgt en aften med dommerkollegaerne i Københavns bedste fodbolddommerklub.

Traditionen tro så valgtes Niels-Erik Van Zeijst som dirigent, den nyvalgte dirigent henledte forsamlingens opmærksomhed på, at Frederiksberg Kommune har indført 2 timers parkering – man anede en åbning, ville vi nu alligevel kunne nå håndboldkampen.

Det håb dræbte formanden, Ruben holdt en lang lang lang beretning om året der var gået.

Formanden

Formanden

Det var Rubens første beretning som formand, formanden kom meget fint rundt omkring de mange aktiviteter året har budt på.

Året havde budt på mange positive hændelser, Ruben var stolt over, at være formand for KFD.

En enig bestyrelse havde besluttet at tildele Lars Gerner KFD´s sølvnål for 75 års aktiv tjeneste i KFD.

Sølvnål til Gerner

Sølvnål til Gerner

”Jeg er meget stolt over udnævnelsen og meget beæret” udtalte Gerne efterfølgende, hvad er du mest glad for i den forbindelse? ” det er klart at jeg undgik at blive punkteret da formanden ikke turde stikke nålen i skjorten” udtalte Gerne inden at Borup Net News var i telefonen, de ville høre nyt om byens stolthed.

Efterfølgende var det Niels-Erik og Jan Carlsen der berettede om deres arbejde i indrangeringsgruppen og de udfordringer de havde der, administrationen har tilsyneladende skået i antallet af dommere i KS uden at nogen kunne fortælle hvorfor.

Regnskabets time

Så var det kassererens tur til, at fremlægge regnskabet. Det var helt undtagelsesvis sorte tal på bundlinjen man fornemmer, at der er godt styr på finanserne.

Kassereren

Kassereren

Redaktionens nidkære udsendte bemærkede, at der kun var brugt Kr. 1900.- på bestyrelsesmøder, kan man have tillid til en bestyrelse der drikker så lidt?

Regnskabet og det vedtagne budget ligger på vores hjemmeside www.fodbolddommer.dk

Vores kasserer er trods sit tilhørsforhold til AGF en stor taktikker – efter at have fortalt at der ikke kommer kontingentstigning lod han sig genvælge som kasserer og måtte oven i købet se sig undløbet af bestyrelsen.

De havde nemlig valgt, at sende Niels en tur til Færøerne, vi glæder os til at læse om turen – Niels får i øvrigt selskab af Per Blistrup der efter kampvalg var en sikker vinder at forsamlingens tillid.

Færøerne med Niels - åhhhh nej :-)

Færøerne med Niels – åhhhh nej :-)

Som suppleant til bestyrelsen valgtes René Thunø, herfra skal lyde et tillykke med valget.

Under eventuelt kom der endnu en overraskelse, bestyrelsen havde besluttet at tildele Kenn Hansen sølvnålen.

Kenn kvitterede med en tale til forsamlingen og Kenn måtte tåle stående bifald fra pøblen.

”Jeg er stolt over, at være medlem af Danmarks bedste dommerklub og jeg vil forsat komme i dommerklubben når jeg har forhandlet mit passive kontingent med kassereren”

Kenn Hansen

Kenn Hansen

Den udsendte måtte straks tale med en vaske ægte forhenværende Ligadommer der udtalte

”Jeg nyder at komme her i KFD hvor jeg har været medlem i næsten 20 år, jeg føler at jeg kender alle her og det fællesskab klubben giver er uvurderligt” udtalte en tydelig bevæget Hansen.

Redaktionen ønsker både Gerner og Kenn tillykke med sølvnålen.

For et mere detaljeret referat henviser vi til hjemmesiden.

Der er billeder fra generalforsamlingen på foreningens Facebookprofil.

Das Kampvertieler.

0

Gratis mad til teorigennemgang

Stegt flæskCa. 150 dommere har allerede nu tilmeldt sig kurset ”Obligatorisk teorigennemgang”. Kurset finder sted enten tirsdag d. 2/2 eller mandag d. 8/2 på Kulturstationen i Vanløse. Begge dage er med starttidspunkt kl. 18.30. Kurset er obligatorisk for alle dommere og tilmelding sker via Focus. Det er Jan Carlsen, som kommer og ”underholder” denne aften. Har du endnu ikke tilmeldt dig, bør du gøre det snarest! Læs resten

0

Jans Corner: De skal styre slagets gang

Som læsere, der har hængt på i et stykke tid, vil vide, er der nogle emner, som med usvigelig sikkerhed dukker op på bestemte tidspunkter af året. I sidste uge handlede det lidt om mulige lovændringer, i efteråret det årlige reklamespot for at tage en dommeruddannelse – og så er der emner, som kun dukker op hver andet år, nemlig når vi har én af de store slutrunder, EM eller VM. Læs resten

0

Indkaldelse til generalforsamling 2016 – Regnskab og valg til bestyrelsen

Kære alle

Hermed følger regnskab og budget, samt hvem der er på valg til bestyrelsen, jf. dagsordenens punkt 7. Læs resten

0

Jans Corner: Så er det på de tider igen

Det er igen på de stunder, hvor man ser på mulige ændringer til fodboldloven. ‘Man’ er i denne sammenhæng IFAB, som er den hurtige udgave af det noget mindre mundrette ‘The International Football Association Board’. Denne lidt specielle konstruktion med fire medlemmer fra de britiske forbund og fire fra resten af FIFA (og der skal seks stemmer til en lovændring) har de senere år gjort en del for at ryste et i øvrigt ikke helt fortjent image som en meget støvet og konservativ organisation af sig. Jeg har tidligere på denne plads omtalt deres ny og selvstændige hjemmeside , www.theifab.com, som jeg personlig venter mig rigtig meget af. Læs resten

0

Jans Corner: Ak ja, de målmænd….

Så lykkedes det forhåbentlig alle at komme igennem jul og nytår og helskindet ind i 2016. Forhåbentlig blev der undervejs også tid til at nyde lidt af det overflødighedshorn af kampe fra de store ligaer, som kom forbi i løbet af perioden. Når jeg ser på udbuddet, kan jeg stadig blive helt stakåndet og tænke tilbage til tiden for 40-45 år siden, hvor man kunne gå rundt og glæde sig i en hel uge, fordi man vidste, at nu kom der en international kamp på monopol-TV’et Danmarks Radio. Læs resten