0

Jans Corner: Teori og praksis

Jans Carlsen bringer denne uge opmærksomheden mod DM i fodboldloven - Som KFDs Bart vandt

Jans Carlsen bringer denne uge opmærksomheden mod DM i fodboldloven – Som KFDs Bart vandt

Så stoppede festen både for den danske efterårssæson og den internationale ditto. Den side af sagen ligger nu i dvale indtil februar. Det har været et ret så begivenhedsrigt efterår (eller bare år), og i årets sidste klumme om en uges tid vil jeg som sædvanlig prøve at gøre en form for helt personlig og yderst subjektiv status i stil med ‘årets bedste’, ‘årets værste’ osv. osv. Men hvor en god del af fodbolddanmark nu går i vinterhi, går nogle af os nærmest direkte over i vinterens glæder. Det indebærer gennemgang af uanede mængder af videoklip fra ind- og udland, så vi kan forberede dommerne til næste sæson med udgangspunkt i de ting, der måske har haltet lidt i den sæson, der er gået – eller de trends, som har vist sig herhjemme i udlandet. Og det gælder vel at mærke dommere på alle niveauer, så de mentale løbesko er spændt på her i huset. Så mens nogle betragter det som en vinterpause, ved vi andre bedre. Læs resten

0

Jans Corner: Udvisning for berøven – eller fordel

Jan Carlsen

Jans falkeblik har spottet spændende udvisninger i England.

Sidste uges klumme handlede om udvisninger og de forskellige måder, som de kan opstå på – og ikke mindst opleves på. Er det en enkeltstående grov forseelse, der medfører udvisningen – er det en fysisk ikke nødvendigvis så grov forseelse, men med stor virkning (berøven af oplagt scoringsmulighed), eller er det den type, som de fleste nok vil anse for den mildeste: at spilleren ‘bare’ har raget to advarsler til sig ? I denne uge bliver vi i samme emnekreds, for weekendens Premier League-runde kastede også et par ret spektakulære eksempler af sig. Ikke mindst situationen i kampen mellem Swansea og West Ham, som kommer langt rundt i teoribøgerne.

Vi skal have fat i situationen, som fører til udvisning af Swanseas målmand Fabianski. Læs resten

0

Julehilsen fra bestyrelsen

Fodboldsæsonen er afsluttet og jeg havde selv fornøjelsen af at vinke U19 liga 27. november  på det  nyrenoverede Frederiksberg Idrætsparks fine kunstbane, men i bidende kulde og det er derfor  helt fint med en vinterpause i min optik.

1234469_610220815695084_35400107_n

Her i vinterperioden skal du  gøre brug af KFD´s medlemstibud.  For det første vintetræning som finder sted hver mandag i Prismen. Der løbes test hvis man har lyst til det og så spilles indendørs fodbold og vi får en dommersnak efterfølgende. Du kan se KFD´s events på sitet herunder teorinyt og KFD´s Teorimesterskab, tysklandstur ligesom der barsles med en aften med en kendt

Kasseren gør sit for at sikre genvalg.

Kasseren gør sit for at sikre genvalg.

fodboldpersonlighed samt sikkerhedskursus allerede primo januar 2015. Der er tillige indbudt til møde med DBU og DFU´s formænd i Birkerød medio januar.  Det er vigtigt at komme til KFD´s arrangementer fordi du får netværk.

I KFD´s bestyrelse har vi set på ny kontingentstruktur  ligesom vi er i færd med et  infoskriv til de dommere i København som ikke er medlem af KFD. Vi håber at både de nye dommere som endnu ikke er medlem og gamle kræfter tager imod vores hånd og vil være med i dommerfællesskabet i København.

Der skal lyde et stort tillykke til vores webmaster Bart  Wilkowsky som i Parken slæbte DM i fodboldloven hjem til KFD  Fantakstisk flot med guld !

DSC_0059

Husk at KFD afholder ordinær generalforsamling som sædvanlig den sidste tirsdag i januar. Der er valg til bestyrelsen idet webredaktør Lars Møller Hansen og undertegnede takker af. En enig bestyrelse peger herefter på Ruben Christensen som ny formand   – men valget er dit hvis du møder op og gør din indflydelse gældende på generalforsamlingen.

I kan i vedhæftede læse info fra DFU om den nye tøjaftale  ifølge hvilken alle KFD´ere sammen med andre som er medlem af en dommerklub får et gratis sæt Diadoratøj i sort leveret i postkassen. Ligeledes adgang til at købe dommertøj med stor rabat, som andre dommere  ikke får adgang til.

En tak til alle jer som har ydet en indsats for KFD i 2014 og alle jer som har tilbudt sig. Det er herligt at mærke jeres opbakning.

I ønskes alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

På bestyrelsens vegne

Frank Kanlund

Nedenstående link er til alle medlemmer af DFU – her kan du læse lidt praktisk info omkring tøjaftalen.

Tøjaftalen_skrivelse med alle medlemmer

0

KFD sejrede i Parken

Søndag d. 7. december 2014 havde DFU indbudt til DM i Fodboldloven. 

Scenen var klar, Ca. 30 deltagere havde tilmeldt sig og for, at skille fårene fra bukkene skulle alle igennem 40 spørgsmål. De fem bedste gik så videre i semifinalen hvor sværhedsgraden var absurd høj, godt styret af lovprofessor Jan Carlsen og gøglerjuryen.

Gøglerjuryen på arbejde

Gøglerjuryen på arbejde

De to gøglere var i dagens anledning bevæbnet til tænderne med koklokke og friske bemærkninger, intet var overladt til tilfældighederne, deres kendskab til reglerne må aftvinge respekt.

Efter at  1. runde var overstået stod det klart at Kurt Jørgensen havde vundet med hele 38 rigtige, skarpt forfulgt at bla. Bart, Kure og Christian Grinderskov fra KFD.

Kure ser koncentreret ud

Kure ser koncentreret ud

KFD havde hele 3 ud af 5 dommere med i semifinalen, intet mindre end imponerende, godt gået!

Det rører mit hjerte dybt og jeg er tæt på, at fælde en tåre” udtalte formand Kanlund telefonisk til redaktionen og forsatte “jeg er så stolt af de drenge, de gør KFD store ære

 

Semifinalen var bygget sådan op at de 5 deltagere skulle satse point før de skulle besvare spørgsmålene, det var fantastisk underholdning for os alm. mennesker .

Vinderen

Vinderen

Semifinalen betød exit for Kure og Christian da det stod klart at Bart var i finalen.

Spørgsmålene var nu en kombination af oplæsning af Carlsen og video og det afgørende spørgsmål handlede om et frispark der skulle tages i et gigantisk regnvej, spilleren fumlede, rørte bolden og modtanderne tog bolden og scorede på en kontra.

Var der mål eller ej – dommeren på klippet dømte mål, men

Tillykke til Bart

Tillykke til Bart

Bart vidste bedre og påstod at frisparket skulle tages om. Frisparket var ikke taget korrekt, spilleren rørte bolden med knæet og så er frisparket ikke taget rigtigt – jo tak – vi var på nørdernes holdeplads her.

Spændingen blev udløst, Jan Carlsen fortalte at Bart havde ret og jublen ville ingen ende tage. Bart kan nu kalde sig Danmarksmester i Fodboldloven 2014 Redaktionen ønsker Bart hjertelig tillykke og vi glæder os på hans vegne – en fantastisk præstation.

DSC_0126Ved siden af DM i Fodboldloven så havde DBU lagt ligakampen mellem FCK og FCM og kampens dommer Jens Maae tog sig tid til, at briefe os om hans tilgang til kampen, spørgsmålene var mange og Jens var frisk i svarene.

Kampen endte med en sikker 3-0 sejr til København så også på banen var Hovedstaden den store vinder.

Tak til DFU for et fedt arrangement, godt styret af Malthe. Til næste år deltager redaktionen bag fodboldommer.dk – så er I advaret.

0

Jans Corner: Udvisningsrekord

Jan Carlsen

I sidste runde af Superligaen blev rekorden for udvisninger tangeret. Dette kommenterer Jan Carlsen på.

Jeg har flere gange tidligere været ude med riven efter folk, der ud fra en ophobning af store mængder data fra fodboldkampe mener sig i stand til at føre sandhedsbevis for hvad som helst. Problemet er ikke data – men de konklusioner, der kan vrides ud af dem. Det har ført til besynderligheder som, at dommere fra bestemte nationer giver flere/færre kort, når de leder opgør mellem to andre nationer. En helt gratis omgang, for ingen ved jo, hvad der ville være blevet givet af kort, hvis det havde været en anden dommer. Eller det faktum, at de store hold får tilkendt flere straffespark på hjemmebane end udeholdet gør. Kunne måske skyldes, at de store hold netop opholder sig mere i modspillernes straffesparksfelt på hjemmebane og dermed har større chance for at få tilkendt et straffespark. Eller mit yndlingseksempel: for nogle år siden havde vi et hold i superligaen, som lå højest på bisselisten over gule og røde kort – og samtidig var fra en by, som også husede to superligadommere, som for at undgå habilitetsproblemer ikke ønskede at dømme holdet. Læs resten

0

Jans Corner: Blandede bolsjer

Jan Carlsen

En gang blandede bolsjer fra hr. Carlsen.

I tidligere tider kunne man høre journalister og andet godtfolk tale om ‘angsten for det hvide papir’ – at man sad med blokken foran sig, den var fuldstændig blank, og lige om et øjeblik ville deadline-djævelen komme og prikke én diskret på skulderen. Hvordan skulle man nogensinde få fyldt det papir ud med noget fornuftigt ? I disse digitaliserede tider klinger det lidt falsk med det hvide papir, for nu sidder man bare og glor ind i skærmen og et tomt Word-dokument. Men fornemmelsen er nogenlunde den samme – i denne uge er situationen den, at der sådan set har været nogle situationer, men at de rammer temaer, som har været behandlet for ikke så lang tid siden. Men så kan vi jo tage en hurtig genopfriskning – det kan jo også være, at der er kommet nye læsere til, eller at nogle af de gamle har misset en enkelt uge. Læs resten

0

Wildcards til DM i Fodboldloven

Søndag d. 7. december fløjtes der op til DM i Fodboldloven i Parken.

DFU har besluttet at tildele nogle Wildcards, så har du en Danmarksmester i maven bør du nok tilmelde dig til mki@danskefodbolddommere.dk

Udover æren er der gavekort på Kr. 2000.- til REFCOM på spil.

Læs mere her: http://www.danskefodbolddommere.dk/nyheder/dfu-nyheder/807-wildcards-til-dm-i-fodboldloven.html

0

Jans Corner: Storskærm på stadion

UEFA har et turneringscirkulære, som går på brug af storskærm på stadion. En temmelig knudret og  juridisk formuleret sag, men hovedsagen er, at der er begrænsninger på, hvornår noget må vises på skærmen – bolden skal være ude af spil,  eller det skal foregå i pausen.

Og så må man ikke vise kontroversielle situationer, som kan bidrage til uro på tilskuerpladserne – eller som kan ‘kritisere, underminere eller skade en spillers, dommers eller anden persons ry, position eller autoritet’. Specifikt nævnes offside-situationer, forseelser begået af en spiller, potentielle fejlkendelser – eller nogen anden handling, som strider mod fair play-begrebet. Det lyder grundlæggende meget fornuftigt.  Men selv i denne  form er der slanger i paradiset. Læs resten

0

Futsalstævne

Foreningen af Væresteder har igen bedt os om, at besætte deres stævne i Grøndals Centret.

Stævnet findet sted søndag d. 14. december 2014 fra Kl. 10:00 til Kl. 15:00

Jeg skal bruge 4 dommere, to fra Kl. 10:00 til Kl. 12:30 og to fra 12:30 til 15:00

Har du lyst til at være med så send mig en mail.

Das Kampvertieler

0

Indbydelse til topmøde

Kære alle medlemmer af

  • Københavns Amts Fodbolddommerklub (KAFD)
  • Syd- og Østsjællands Fodbolddommerklub (SØF)
  • Vestsjællands Fodbolddommerklub (VFK)
  • Københavns Fodbolddommerklub (KFD)

Frederiksborg Amts Fodbolddommerklub (FAF) vil gerne hermed have fornøjelsen af at invitere jer til at deltage i et topmøde med de absolutte topledere i både selve fodbolden men også i dommerverdenen.

Vi har derfor mulighed for at arrangere et dialog-/medlemsmøde for de sjællandske fodbolddommere, med:

Per Buttenschøn, formand DFU

Jesper Møller, formand DBU

Ole Jacobsen, formand DBU Sjælland

Mødet finder sted

MANDAG DEN 19. JANUAR 2015 I BIRKERØD IDRÆTSCENTER, BISTRUPVEJ 1, 3460 BIRKERØD fra kl. 19:00-21:00

Tilmelding til  FAF dommerklub   ved Henrik Adamsen  på paragrafknuseren@ofir.dk

senest torsdag den 15. januar 2015.

Med venlig hilsen

Henrik Adamsen, Frederiksborg Amts Fodbolddommerklub