0

Jans Corner: Kort og karantæner

Rødt kortDet er én af dommerens arbejdsopgaver at uddele advarsler og udvisninger, når en forseelse på (eller uden for) banen er over kanten, men der er mindst lige så megen opmærksomhed omkring næste trin – hvordan en spillers kort af varierende farve og antal så omsættes til karantænedage.

Det kan jeg i hvert fald mærke, både når jeg på arbejde i omklædningsrummet efter en kamp møder nysgerrige spørgsmål fra holdledere, der afhenter holdsedlen og spørger til takseringen (selvfølgelig fordi der er en mand i karantænefare) – og når der kommer læserhenvendelser. Læs resten

0

Husk tilmeldning

Kom til lokalbrag med KFD på torsdag, hvor Benjamin Willaume-Jantzen leder opgøret

Kom til lokalbrag med KFD, hvor Benjamin Willaume-Jantzen har fløjten

Husk at tilmelde dig til at komme til 2. divisionskamp på torsdag den 17. april. Det er sidste dag for tilmelding i morgen, tirsdag den 15. april.

Dagen byder, foruden gratis indgang til et ægte ama’rkansk derby og en gratis stadionplatte, også på rig mulighed for at møde dine dommerkolleger, samt mulighed for at møde 1. divisions dommer Benjamin Willaume-Jantzen, samt KFD’erne Christian Hansen og Rune Tychsen, begge Københavnsserie dommere.

Er der detaljer du er i tvivl om eller vil du gerne vide mere, så klik på eventet til venstre på hjemmesiden, eller klik her.

0

Jans Corner: To advarsler på én gang

Jan afliver igen gamle regler i ugens klumme. Denne gang handler det om dobbelte advarsler til samme spiller.

Jan afliver igen gamle regler i ugens klumme. Denne gang handler det om 2 advarsler til samme spiller.

Der er kun 17 paragraffer at gøre godt med i fodboldloven – en enkelt paragraf opsummerer personlige straffe, og der er syv forseelser, som skal medføre advarsel og syv, som bærer en udvisning med sig. Alligevel imponerende, hvor mange henvendelser, der drejer sig om lige akkurat det. Ikke på den måde overraskende, for ofte er det de personlige straffe, der er krydderiet på en fodboldkamp (selvfølgelig allerbedst, hvis det er det andet hold, der løber af med dem) – men det imponerende ligger i, at der til stadighed dukker nye kombinationer op.

Sådan en situation fra fjernlageret kom i sidste uges første kvartfinaleopgør i Europa League mellem Porto og Sevilla. Her lykkedes det Portos Fernando i én og samme spilsekvens i det 87. minut at få raget to gule kort til sig. Dommeren kørte en fordel på den første forseelse, og så var der ellers kortuddeling ved næste spilstop, som Fernando også stod for. Intet at sige til forvirringen, for det ses sjældent Læs resten

0

Er du i tvivl, så lad være

Dette var bare ét af de mange gode råd som Kenn Hansen kom med ved aftenens kursus som var pakket ind i en buffet på Restaurant Hercegovina.

Nedenstående er mine oplevelser fra kurset, jeg tager med det samme forbehold for,om jeg skulle have misforstået en sætning eller to.

Tillykke til Mogens

Tillykke til Mogens

Ca. 55 dommere var mødt op og tog godt for sig af retterne og inden selve kurset begyndte, var tiden inde til, at formanden for KFD Frank Kanlund, kunne ønske vores effektmand Mogens Høireby tillykke med den netop overstået 70 års dag.

Så var det Kenn Hansens tur, Kenn skulle underholde forsamlingen med teamet ” Dommere på de sociale medier”

Kenn startede med at tage de nødvendige forbehold, der var altså ikke tale om at de holdninger som han under showet vil komme med var KFD’s officielle – dem tog Kenn på egen kappe. Læs resten

0

Forårshilsen fra KFD’s formand

Frank Kanlund fik efter ros af Lars Gerner for sin håndtering af skadede spillere.

Forårshilsen fra Frank Kanlund, KFD’s formand (arkivfoto).

Så er foråret i gang, og jeg var selv ud og begynde på Vestamager Idrætsanlæg. Kampen sluttede dog 14-0  - det var lidt ensidigt, så den største udfordring bestod i at holde styr på scoren og holde balancen på den meget ujævne bane, men der var så musik til arbejdet, da Tårnby FF havde medbragt et mobilt diskotek, som spillede under hele kampen. Der er til info kommet en meget fin lille tribune, så tilskuere (og en udvikler) har et fint overblik over banen på Uganda Ground.

Som et indspark til foråret vil jeg opfordre til, at alle læser nedenstående klumme, som blev forfattet  af lovprofessor Jan Carlsen tilbage i juni 2009.

Den holder stadig vand 100 %, da den omhandler ”fodboldlovens ånd skåret ud i pap”, som Jan så malerisk kan citeres for.

Husk vores klubaften og kursus tirsdag den 8. april – tilmelding er ikke nødvendig – der er mad (kr. 50) fra kl. 17.30, og kursus begynder kl. 19.

Held og lykke til alle og til jer som debuter i nye rækker!

Pas på jer selv og hinanden.

Frank
Formand, KFD Læs resten

0

Fin debut til Yasin Seeker

Lørdag havde Yasin Seeker debut i 2. Div. Øst

Yasin Seeker  og hans to linjedommere

Yasin Seeker og hans to linjedommere

Her ses Yasin med de traditionelle ”fløjteøl” sammen med  linjedommerne Paul Knudsen og Jeff Dall efter vel overstået divisionsdebut i Nymosen. GVI – B 93 resultat 1 – 3

KFD ønsker tillykke med den fine debut – vi glæder os til at følge dig videre.

 

 

 

0

Jans Corner: Regler og udtalelser til pressen

Jan kommenterer denne uge på en spillers kommentarer i pressen.

Jan kommenterer denne uge på en spillers kommentarer i pressen.

Når jeg gerne vil fremprovokere en reaktion fra tilhørere, kan jeg finde på at sige noget i stil med, at fodbold er cirka det eneste spil, som man kan dyrke uden at kende reglerne. Selv i ludo er man nødt til at være nogenlunde klar på, hvordan man undgår at blive slået hjem. Det er selvfølgelig en skarpt vinklet påstand, for naturligvis behøver man ikke at kende til samtlige detaljer for at kunne klare sig. For at skifte til et helt andet plan, hvor mange af os har så nærlæst alle detaljer i instruktionsbogen til den nye indkøbte støvsuger, eller hvad det nu kan være? Ikke mange – og i hvert fald ikke jeg. Men det går jo egentlig meget godt alligevel, og kommer man i problemer, så kan man slå tingene op. Den mulighed har dommeren så ikke i kampens hede – det ville ellers være fedt at kunne ringe til en ven, når det absolut uventede indtraf – men det er en anden historie. Læs resten

0

Til kamp med Traineeprogrammet

KFD'ere samlet til kamp ved et tidligere event

KFD’ere samlet til kamp ved et tidligere event

Traineeprogrammet inviterer alle nye dommere (årgang 2012, 2013 og 2014) til lokalderby på Amager den 17. april. Udover en forhåbentlig super god kamp, vil der også være mulighed for at lære ens kolleger at kende samt møde dommertrioen efter kampen, og stille dem spørgsmål om kampen og om dommergerningen generelt.

Trioen består af Benjamin Willaume-Jantzen, nyoprykket 1. divisionsdommer, Christian Hansen, nyoprykket Københavnsserie dommer og med i KFD’s talentprogram, samt Rune Tychsen, som ligeledes er nyoprykket i Københavnsserien.

Mødetid er 12.30 ved Sundby Idrætspark, en halv time før kampstart. KFD sørger for at man kommer gratis ind og sørger samtidig for lidt til ganen i form af en stadionplatte og lidt at drikke. Så der er alle gode grunde for at dukke op.

Vil man gerne vide mere, samt hvordan man tilmelder sig, så tryk på eventet på listen til venstre eller klik her.

0

Traineeprogrammet er skudt i gang

Så nærmer sæsonen sig, og det gør startskuddet på KFDs Traineeprogram også. Der er blevet lagt et stort arbejde i, at kunne tilbyde nye dommere relevante arrangementer, workshops og tiltag, hvis formål er at give den bedst mulige start på karrieren for en ny dommer.

Allerede nu er der flere ting oppe på programmet, bl.a. ”Mød en elitedommer”, øget antal vejledninger, erfaringsudveksling i klyngegrupper, VM-arrangement, dommerteknisk-workshop og meget mere. Dette er blot nogle af de nyeste initiativer, som allerede er planlagt eller ligger i støbeskeen i KFDs Traineeprogram for nye dommere. Læs resten

0

KFD-kursus tirsdag den 8. april på Hercegovina

DommerrekvisiterKFD genopfinder nu en gammel tradition og afholder KFD-medlemsmøde  på Restaurant Hercegovina, Bernstorffsgade 3,  ved Tivoli lige overfor hovedbanegården.

KFD kom i mange år på Hercegovina indtil den desværre ikke længere holdt åbent i vinterperioden, men nu har vi fået chancen for at vende tilbage. Ejeren Ivan Juric og sønnike Nicola er gamle KFD´ere.

Husk at prioritere dette KFD-arrangement,  da næste større fællesarrangement først bliver til sommer/efterår
Læs resten