0

Teoriaften med Jan Carlsen på tirsdag

Så er der igen mulighed for at opleve Jan i gang med at forklare fodboldloven. Det plejer at blive ganske underholdende.

Så er der igen mulighed for at opleve Jan i gang med at forklare fodboldloven. Det plejer at blive ganske underholdende.

På tirsdag den 3. februar afholder KFD teoriaften, hvor man kan komme og blive opdateret på nyhederne i fodboldloven og få en guidet tur ud i krogene af denne. Arrangementet finder sted i Frederiksberg Hallerne. Inden vil der være mulighed for spisning. Er man medlem af KFD er prisen 50 kr. Prisen for ikke medlemmer er 100 kr. Pengene for maden betales senere samme aften.

Spisning starter klokken 18.00. Er man ikke interesseret i spisning kan man møde op klokken 19.00, hvor Jan Carlsen går i gang.

Tilmelding er bindende og skal ske til kfdtilmelding@hotmail.com senest søndag d. 1. februar. Skriv “Teorinyt + dommernr.” i emnefeltet. Er man ikke medlem af KFD, bør dette ligeledes tilføjes.

For KFD’erne der endnu ikke nået at prøve Diadora-tøjet, for at se hvilken størrelse man skal bestille når man skal have et gratis sæt, er der også mulighed for dette denne aften.

Vi glæder os til en god og lærerig aften.

Bestyrelsen

0

Dramatisk aften på KFD’s generalforsamling

Overskriften er rimelig misvissende, men nu har du åbnet artiklen, så nu har du bare at læse videre om en aften fyldt med traditioner.

DSC_0006

Tøjet skulle prøves

Som et led i tøjaftalen med Diadora så kunne dommerne prøve tøj inden generalforsamlingen. Da det italienske er noget småt i forhold til eks. Adidas så kom flere dommere i vejrtrækningsproblemer da de absolut skulle skrue sig ned i en str. L

Præcis Kl. 19:02 åbnede den snart Fhv. formand for KFD Frank Kanlund årets generalforsamling med, at glæde sig over det store fremmøde.

Frank Kanlund

Frank Kanlund

Som traditionen byder sig så bød Frank velkommen til vores gæster, bla var formanden for DBU/K Henrik Ravnild mødt op, mens DFU havde sendt Lolland Falsters flotteste fyr Nicolaj Nielsen, som flere medlemmer kunne genkende fra 2014 udgaven af studieturen til Hamborg.

Som vedtægterne forskriver skulle der nu vælges en dirigent og som traditionen også byder så blev Niels Erik Van Zeijst valgt uden modkandiater. Læs resten

0

Den gode fodbolddommerkollega – nu i opdateret version

En opdateret version af Den gode dommerkollega kan ses her.

Den gode dommerkollega – code of conduct 2015

 

0

Kom og prøv dit gratis Diadora-tøj

Som tidligere fortalt betyder den nye tøjaftale, at alle medlemmer af KFD vil modtage et gratis sæt Diadora-dommertøj (T-shirt, shorts og strømper). På KFD’s generalforsamling vil det være muligt at prøve tøjet og finde lige præcis den størrelse, der passer dig.

Så endnu en god grund til at møde op til generalforsamlingen tirsdag den 27. januar kl. 19 i Frederiksberg Hallerne, Jens Jessensvej, Frederiksberg.

Du kan prøve tøjet fra kl. 18.30 og indtil generalforsamlingen begynder – og igen i pauserne undervejs.

Vel mødt!
Bestyrelsen

0

Bestyrelsens beretning 2014

Kære KFD’ere

På tirsdag afholdes den ordinære generalforsamling.

Vedlagt finder du bestyrelsens beretning for året 2014

Beretningen er et supplement til den mundtlige beretning på generalforsamlingen på tirsdag. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til såvel denne som den mundtlige beretning.

Du kan se beretningen her beretning2014
Mvh
KFD’s bestyrelse

0

Er du klar til generalforsamling?

Billede fra sidste års generalforsamling

Billede fra sidste års generalforsamling

Artiklen er opdateret med bestyrelsens skrevne beretning, som er et supplement til den mundtlige beretning, som KFD’s formand vil aflægge på generalforsamlingen Der vil efterfølgende være mulighed for at stille spørgsmål til begge.

Er du er helt klar over dagsorden, sidste års regnskab og indkomne forslag til generalforsamlingen den 27. januar, herunder hvem der kan stemmes om skal til Færøerne? Hvis du selvsikkert kan svare ja til dette, så spring dette indlæg over og nyd din weekend. Hvis svaret er nej, eller du er i tvivl, så brug gerne 10 minutter på at gennemse de dokumenter du kan åbne herunder – og nyd derefter din weekend. Er du forberedt på hvad dette års generalforsamling kommer til at byde på kan du også bedre afgøre, hvad din holdning er til bestemte forslag og på den måde kan generalforsamlingen blive så god som muligt.

Vi glæder os til at se så mange af jer som muligt.

Dagsorden

Regnskab

Indkomne forslag

Forslag til ny kontingent

Forslag til medlem der skal til Færøerne

KFD’s årsberetning for 2014

0

Jans Corner: To mærkelige situationer

Jan Carlsen

Jans Corner kommer denne gang forbi en offside situation i England og en “scorings-selfie” i Italien.

Enhver årstid har sine glæder. Det var faktisk min kiropraktor, der først gjorde mig opmærksom på den fagspecifikke tilgang til det: om vinteren fik han kunder, fordi folk skovlede sne, om efteråret gravede de have, om sommeren klippede de hæk osv. Det samme gør sig gældende inden for fodbolden. Mange velmenende mennesker siger til mig, at det må da være rart at kunne slappe af, nu hvor sæsonen er slut. Jo tak, hvis ikke lige man beskæftigede sig med skrivebordssiden af dommergerningen også. I virkeligheden er tiden lige nu måske den allertravleste for sådan en som mig – når det nu ikke lige er slutrundeår, så sommerferien også er besat. Kollegerne og jeg knokler på for at have materiale klar til kurser, inden sæsonen starter, så de danske dommere kan blive endnu skarpere. Samtidig prøver jeg at følge med på TV, så godt som jeg nu kan, for der kunne jo dukke noget interessant op. Et sikkert hit på denne årstid plejer at være African Cup of Nations, men den er desværre denne gang landet på en kanal, som er hinsides husets ellers ret righoldige muligheder. Så må man jo klare sig med andet, og jeg har på det seneste i ledige øjeblikke haft stor fornøjelse af at dumpe ned i den spanske La Liga. Der er nogle dejlig sene kampe, og som tingenes tilstand er nu, synes jeg, at underholdningsværdien og den faglige værdi dér er højere end i den italienske Serie A. Det er en smagssag, jeg ved det godt.  Læs resten

0

Jans Corner: Matchfixing

Jan Carlsen

I dag lukker Jan fodboldloven, men skriver om noget der desværre er blevet en del af fodbolden. Ugens Jans Corner handler om matchfixing.

Af og til kan jeg godt – når jeg sidder først på ugen med den blanke skærm og det hvide papir foran mig – have fornemmelsen af, at det er de samme emner, der bliver ved med at køre i ring. Det er det nok også i et vist omfang. I hvert fald er det typisk den samme type situationer, der rammer overskrifterne: manglende straffespark, tacklinger til en eller anden kortfarve, offside-kendelser osv., mens det er mere tilfældigt, om de mere kuriøse lovfinurligheder lige rammer overskrifterne og dermed bliver opdaget. Selv om det er et sørgeligt fænomen i sig selv, er det derfor for en klummeskriver rart, at der dukker et muligt emne op, som ikke har været forbi tidligere: matchfixing. I sagens natur noget, der er hinsides fodboldloven, men som til gengæld er blevet en stadig større del af den praktiske udførelse af den. De tider er sørgeligt nok forbi, hvor man muligvis smånaivt kunne læne sig tilbage og sige, at sådan noget foregår ikke i Danmark (eller højst på niveau med en kasse øl som belønning). Det har nogle temmelig højprofilerede sager vist inden for det seneste par år – og det er så nok én af omkostningerne ved den globale virkelighed og det højteknologiske samfund. Læs resten

0

Lidt mere om matchfixing

Kære alle

KFD afholdt forleden et sikkerhedskursus hvor blandt andet indgik et oplæg fra DBU sikkerhedschef Henrik Kjær Jensen.

Jeg bemærker udtrykkelig at  info i vedlagte infoskriv om matchfixing  fra DBU er obligatorisk viden for enhver fodbolddommer.

Det er regler som alle i KFD skal overholde og forbuddet mod matchfixing   fremgår også nu af KFD´s eget code of conduct.

Det bemærkes, at udover det  anførte  i infoskriv fra DBU  er det  også udtrykkelig forbudt at spille på kampe i egen række/turnering i enhver henseende. 

Til eksempel:  er du indrangeret i serie 2 og vinker i KS kan du ikke spille på kampe i KS samt serie 2 og nedefter – hvis du også dømmer kampe i serie 2- 5  (hvilket man jo sædvanligvis gør).

Til eksempel : er man ikke–indrangeret kan man ikke spille på nogen kampe/række /turnering hvor  man selv kan forventes at dømme/vinke.

Til eksempel : du kan heller ikke spille sammen med en god ven eller samlever/ægtefælle/kæreste/anden familie   på dine kampe og/eller turnering.

For så vidt dette giver anledning til  tvivlspørgsmål er man altid velkommen til at  kontakte KFD´s bestyrelse.

Er du i tvivl så lad være – det vil selvagt have alvorlige konsekvenser hvis forbuddet mod matchfixing overtrædes dels i relation til straffelovens regler om bedrageri og medvirker hertil , DBU´s regler om matchfixing  og selvsagt også ift. KFD afstandtagen hertil  i enhver henseende.  Matchfixing angives  til at være den største  trussel mod fodboldspillet generelt  i nyere tid  – selv  banale små forhold kan gøre dig personligt  til genstand for  afpresning fra matchfixere.

Du kan læse folderen fra DBU her Matchfixing_420x260_folder_FINAL

Venlig hilsen

Frank Kanlund

Formand, KFD

0

Sikkerhedskursus

Overskriften KFD´s sikkerhedskursus tiltrak i alt 40 dommere fra 4 forskellige dommerklubber. De var dukket op for at høre på KFD´s sikkerhedsmand Per Blistrup orienterer om straffelovens regler og hvordan man forholder sig i opstemte situationer. Derudover havde KFD inviteret DBU´S sikkerhedschef  Henrik Kjær Jensen, som holdt et oplæg om matchfixing. IMG_3838

Men var det nu det, der tiltrak de 40 dommere? Der var før kurset forlydender om at KFD ville være vært for en KFD- kage, mon det var det der fik flere til at tilmelde sig?

Per Bilstrup er en af KFD´s sikkerhedsmænd, forstået på den måde, at han er den man tager kontakt til hvis man har været ude for en voldepisode/ modtaget trusler. På dagen gik Per i dybden med hvilke paragraffer, der er vigtige for os dommere, og hvordan vi som dommer kan håndtere vold/trusler.

 

IMG_3794

DBU´s sikkerhedschef  Henrik Kjær Jensen sidder og arbejder med matchfixing og besøger årligt fodboldklubber fra Superligaen ned til Danmarkserien, for at sætte fokus på matchfixing. Derudover har de et tæt samarbejde med elitedommergruppen. Henrik var inde på emner som matchfixing, uetisk adfærd og hvem der er omfattet af reglerne.

Hvem gælder matchfixing reglerne for? Reglerne gælder for klubber og personer, som er formel eller reel deltager i en kamp som spiller, træner, leder, sundhedspersonale, dommer eller en anden funktion.  Du kan læse mere om det på dbu.dk/matchfixing

Henrik Kjær Jensen sluttede af med at sige, at han var positiv over at KFD havde IMG_3853inviteret ham, og håbede på at andre dommerklubber vil følge i samme spor. Da det overraskende nok, også er et vigtigt emne for os dommere.

Her er nogle af de cases som Henrik Kjær Jensen havde med:

1.      Case: En dommer i Serie 3 beder sin kæreste om at indgå et bet på 1000 kr. på hvem der scorer 1. mål i  den træningskamp, som han skal dømme næste dag.

–          Er vædemålet tilladt?

2.      En dommer dømmer i indledende runde af DBU- pokalen mellem to serie 5 klubber. Senere samme sæson overvejer  han at indgå et vædemål på selve finalen af DBU pokalen.

–          Er væddemålet tilladt?

Svar på casene: 1: Nej 2: Nej