0

Husk at betale kontingent

Tidligere på måneden blev der sendt besked ud til alle dommere, hvor der blev bedt om betaling af kontingent. Betalingsfristen er den 30. maj og derfor kommer der denne påmindelse, der beder jer huske at betale kontingentet. Betalingen her i maj måned gælder for hele 2015. Har man betalt for året 2015, for eksempel ved indmeldelse tidligere på året, gælder dette selvfølgelig ikke for dig. Er du i tvivl så skriv til kasserer Niels Thomasen på e-mail nt@gosse.dk. Niels er lige nu på ferie til slutningen af måneden, så vær venligst tålmodige med at modtage svar.

Har du ikke modtaget nogen besked om betaling af kontingent så får du alle de nødvendige oplysninger herunder. Læs resten

0

Slaget om København

- af Christian Hansen

Fremad Amager BK Frem Traineeprogram

Eventyrligt flotte omgivelser på Sundby Idrætspark.

Der var engang et KFD Traineearrangement, faktisk skal vi helt tilbage til d. 3. maj 2015, hvor de to riddere, Jonathan Nilton og Christian Hansen, havde inviteret deres syv små lærlinge til fodboldkamp i det skønne solskinsvejr, så de kunne blive endnu klogere på deres nye hverv. Sammen havde de medbragt den bredskuldrede væbner, Johan Bay, og den kongelige hoffotograf Brian Pejter. Læs resten

0

Jans Corner: Tid til opsamling

Jan Carlsen

Jan komme lidt tættere på bunden af læserhenvendelser denne uge.

Slutningen på turneringer giver heldigvis også flere læserhenvendelser. Ekstra glad bliver jeg, hvis man kan vedhæfte et link til den situation, som man har undret sig over. Det gør det lidt lettere og hurtigere for mig at orientere mig – men det er på ingen måde noget krav. Blot kan ekspeditionstiden så risikere at blive længere, hvis der først skal higes og søges, ligesom jeg selvfølgelig ikke kan garantere, at alle henvendelser også ender i bladet. Jeg bestræber mig dog så på at svare personligt – men jeg vil heller ikke udelukke, at der kan smutte et eller andet i farten, når tingene går rigtig stærkt. I så fald er man velkommen til at komme igen og spørge, hvad jeg egentlig får tiden til at gå med. Under alle omstændigheder er denne klumme helliget at få samlet op på nogle henvendelser fra de seneste uger.

En læser har hæftet sig ved pokalfinalen mellem FC’erne Vestsjælland og København og den mængde konfetti, som blev kastet ind før kampen, i pausen og før den forlængede spilletid. Hvad skal dommeren stille op med det – og kan han overhovedet gøre noget ved det? Læs resten

0

KFD repræsenteret i DBU arbejdsgruppe

Ruben skal være med til at styrke sikkerheden og hjælpen til danske dommere

Ruben skal være med til at styrke sikkerheden og hjælpen til danske dommere

I sidste uge opfordrede formand for KFD Ruben Christensen, at man tog arbejdshandskerne på og revurderede, hvordan sikkerheden og hjælpen kunne blive bedre. Nu har DBU offentliggjort at man nedsætter en arbejdsgruppe, der netop skal styrke hjælpen til dommere efter en kamp med vold. Dette skriver DBU, der ligeledes skriver at de finder det nødvendigt efter det seneste tilfælde af vold mod en fodbolddommer i København, ligesom der efterfølgende har været en sag på Fyn.

Med i arbejdsgruppen er DBUs breddedommergruppe med tilføjelse af en repræsentant fra DFU og en fra klubberne. DFU har valgt at pege på KFDs formand Ruben Christensen som repræsentant for DFU og Ruben indtræder derfor i arbejdsgruppen.

Sidst DBU og DFU satte sig sammen for at forbedre sikkerheden og hjælpen for de danske dommere var i 2008. Nu skal arbejdsgruppen se på arbejdsinitiativerne fra dengang og se hvordan disse kan opdateres og forbedres samt om der skal tilføjes nyt, så landets dommere kan være bedre sikret på banerne.

Fodbolddommer.dk ønsker Ruben tillykke med opgaven.

Læs historien her: DBU og dommere samarbejder om dommerhjælp.

0

Ny DFU hjemmeside med medlemssystem

Kære KFD.

Som lovet i Formandens årsberetning har vi år arbejdet på et nyt website, og et medlemssystem til Danske Fodbolddommere. Det kan vi nu lancere i en version 1.0.

Tanken med websitet er, at det primært skal være et sted, hvor medlemmerne kan finde de seneste nyheder fra vores organisation. Både på nationalt plan, men også lokale nyheder fra de seks delorganisationer af Danske Fodbolddommere. De kan også finde information om honorarer, love og regler eller kontaktinformation på nogle af vores mange udvalg.

Endelig er websitet også et sted, hvor vi byder nye eller potentielle medlemmer velkommen. Et sted hvor andre aktører fra fodboldens verden kan komme i kontakt med os, og et sted hvor alle kan blive endnu klogere på fodboldreglerne i Carlsens Klumme. Læs resten

0

Jans Corner: Bagsiden af medaljen

Jan Carlsen

Jan kommenterer denne uge på overfaldet på en københavnsk dommer.

Foråret er på mange måder herligt med masser af skæve helligdage, og den side af sagen er det bare med at nyde, så længe det varer. For om godt en uge hedder næste skæve helligdag 2. juledag, og selv om den kommer nærmere og nærmere dag for dag, er der dog et stykke tid til. Men sådan er livets goder så ulige fordelt. Et andet og lidt mere irriterende aspekt ved de skæve helligdage for sådan nogle som mig er, at det giver ændringer i den deadline, som redaktørens lange pegepind står og prikker med. Hvilket så igen giver forsinkelser på ting, som kunne fortjene en aktuel behandling. Så i denne uge kan det sagtens være, at der sker spændende ting i de to returkampe i Champions League og Europa League-semifinalerne, men de når altså ikke at komme med, men må i givet fald hen på hylden til bedre tider.

Noget andet, som kan rykke ved alle de gode tanker, som er tænkt, er, når der pludselig kommer noget ind fra højre, som flytter fokus. Og det var akkurat, hvad der skete i denne uge. Enhver, der har været blot i nærheden af en eller anden form for medie, vil have registreret, at der i weekenden var et tilfælde af vold mod dommeren – endda i den grove ende. Og det kan jeg selvfølgelig ikke bare lade passere forbi, som om intet var hændt. Læs resten

0

Pressemeddelelse: Københavns Fodbold-Dommerklub ønsker hårdere straffe for vold imod dommere

Oven på weekendens grimme voldsoverfald på Morten Hvidemose fra Københavns
Fodbold-Dommerklub (KFD), mener KFD, at det er nødvendigt at kigge på,
hvilke straffe der udstedes til de personer, der udøver vold i mod dommere.

Det kan og skal ikke være rimeligt, at en dommer bliver overfaldet i en
kamp, og derfor er det også nødvendigt, at sanktionerne for det bliver
mærkbare – væsentligt mere end de er i dag. KFD opfordrer derfor
DBU-København til at slå hårdere ned på vold på fodboldbanen. Når der
tidligere er indberettet voldsepisoder på holdet, og det alligevel kan komme
dertil, som vi så søndag d. 10. maj, virker det nuværende system desværre
ikke efter hensigten. Og man må konstatere at dialog ikke er hele løsningen.

Det er samtidig vigtigt for KFD at melde ud, at vi ikke ønsker, at det skal
gå ud over øvrige hold i Fremad Amager, at ét hold ikke kan beherske sig. Vi
deltager i og dømmer stadig gerne kampe for dem. En uheldig episode skal
ikke ødelægge glæden for de mange.

KFD vil gerne i dialog med DBU-København omkring de straffe, der tildeles
ifm. vold i mod dommeren. Vi vil også gerne i dialog med DBU-København
omkring den manglende briefing af dommeren forud for kampen, og den
fremtidige proces omkring påsætning af dommere til hold med særlige hensyn.

KFD ønsker at hjælpe, og vi håber, at DBU-København vil inkludere os i et
samarbejde for på bedst mulig måde at forhindre lignende episoder fremover.

En ting er sikkert. Arbejdshandskerne skal på, så vi fremover kan sikre, at
dommere trygt kan gå på banen og være en del af fodboldfamilien.

Læs mere om Københavns Fodbold-Dommerklub på www.fodbolddommer.dk

Har du spørgsmål eller ønsker uddybende kommentar kontakt venligst:
Ruben Christensen, formand Københavns Fodbold-Dommerklub
Mail: formand@fodbolddommer.dk
Mobil: 2964 2239

0

Indsamling til Morten

På facebook er der kommet et forslag om indsamling til en lille ting til vores kollega Morten Hvidemose, ovenpå søndagens dårlige oplevelse. Kampfordeler Tom Kristensen har påtaget sig rollen som den der står for indsamlingen.

Så vil du være med til at vise din sympati og ønske din kollega god bedring kan du overføre et beløb til:

Regnr. 1551 Kontonr. 11353738 eller

MobilePay til 60 72 96 81

Man kan sende beløb til Tom indtil torsdag klokken 12.00.

Man vælger selv det beløb man vil give. Alle der har givet et beløb vil blive skrevet på kortet.

0

Vold mod dommer i København

Som nogen af jer muligvis har læst på nogle nyhedsmedier eller på facebook, så har der i går under en fodboldkamp været en voldsepisode mod en københavnsk dommer. Dommeren er medlem af KFD og derfor er både KFD gået ind i sagen, samt KFDs Sikkerhedsprogram ved Per Bilstrup er blevet tilknyttet dommeren. Ligeledes arbejder KFD sammen med DBU København på bedst mulig håndtering af sagen og bedst mulig hjælp til dommeren.

Både KFD og DBU København er altså klar over sagen og har taget arbejdshandskerne på. Fremad Amager har også reageret på sagen og har valgt at trække holdet. Du kommer altså som dommer ikke ud og dømmer det hold det der har forårsaget volden. Vi gør opmærksomme på at Fremad Amager har et andet hold i samme række, som intet har med denne sag at gøre. KFDs bestyrelse håber derfor på vores medlemmers fortsatte professionelle indsats i de kampe vores medlemmer dømmer.

KFD, DBU København og ikke mindst dommeren ønsker så meget ro og så lidt rygtedannelse som muligt i denne ekstra ordinære sag. Det håber vi vores medlemmer vil være behjælpelige med.

– Bestyrelsen

0

Jans Corner: Røde kort i alle afskygninger

Jan Carlsen

Denne uge gennemgår Jan nogle udvisninger fra England og såmænd også nogle fra Danmark.

Når sæsonen nærmer sig sin afslutning, er det helt normalt, at der kommer mere tænding på, og at det kaster nogle flere kort af sig. Ikke desto mindre må seks røde kort i lørdagens syv Premier League-kampe lige få én til at bremse op og tænke, for det var godt nok et højt gennemsnit.

Og kortene var af vidt forskellig slags. Så vidt jeg kunne følge med, var de fire af dem for 2. advarsel – endnu en understregning af, at en advarsel udgør nøjagtig det, som ligger i ordet: bliver du ved, så… Men det kan jo være lettere sagt end gjort i kampens hede. Én af de udvisninger, som faldt for 2. advarsel, kunne jeg såmænd snildt have set byttet for et direkte rødt kort, nemlig den forseelse, som Newcastles Williamson begik mod en Leicester-spiller. Det var en rimelig tæt duel omkring sidelinjen, og bolden var faktisk allerede ude, da Williamson satte en monstertackling ind, hvor kontaktstedet var i knæhøjde, og som sendte Leicester-spilleren direkte ud i det kamera, som stod udenfor. Det gav nogle gode billeder – men beviste også på glimrende vis, hvorfor det er et krav, at kameraer er godt polstrede Læs resten