0

Jans Corner: Man skal ikke gå ned på udstyr

Efter de muntre (og mestendels knap så muntre) EM-dage gled vi umærkeligt over i premiererunden i Superligaen i den forgangne weekend. Og var der snak om turneringsformatet i forbindelse med EM, bliver snakken næppe mindre det næste halve års tid. Jeg har indtil videre valgt den taktik, at jeg koncentrerer mig om fodbolden, og så må jeg prøve at dechiffrere bestemmelserne nærmere, når vi nærmer os, hvor tingene skal afgøres. Læs resten

0

KFD giver sandwich til Lov-nyt arrangementerne

Henholdsvis tirsdag d. 2. august og 6. september afholdes de obligatoriske lovnyt-aftener, hvor KFD’s lovprofessor Jan Carlsen vil gennemgå de fleste af de små 100 ændringer i fodboldloven, som er trådt i kraft pr. 1. juli.

Luksus sandwich til dommerne

I indkaldelsen fra DBU-K er der indbudt til kl. 18:00. Dette er en fejl, og det  vil blive rettet, når en reminder fra DBU-K bliver sendt ud. Det bliver 18:30 i stedet.

Selve aftenen starter dog allerede fra kl. 17.30. hvor det er muligt at komme ned og få en snak med sine dommerkolleger over en lækker luksus sandwich, inden Jan Carlsen tager over kl. 18.30.

KFD giver luksus sandwich’en til sine medlemmer og her kan du vælge mellem flg. sandwich: Roastbeef, Kylling, Tun, Vegetar eller Laks.

Er du ikke medlem af KFD – men gerne vil spise med – koster sandwichen 50 kr., som betales kontant til Caféen på Kulturstationen. Sandwichen skal dog bestilles i forvejen og gøres på nedstående måde.

For at få/købe en sandwich skal du sende en mail til KFDtilmelding@hotmail.com, hvor du – i emnefeltet – skriver navn, dommernummer samt hvilken sandwich du ønsker + om du kommer d. 2/8 eller 6/9.

Sidste frist for tilmelding til spisning er søndag d 31/7 og søndag d 4/9.

0

… til sidst er det tyskerne, der vinder.

EM sluttede forrige søndag, med en tæt og spændende finale mellem Tyskland og Nordirland, under kyndig ledelse af dansk dommer. Det skal måske forklares, at vi taler om DR’s 3-mandsturnering, der har været afviklet løbende under EM på Bryggen. KFD har sat dommere til rådighed under hele turneringen.

EM på Bryggen Henrik Adamsen

Henrik Adamsen i neon, mens Wales i sort har bolden.

3-mandsturneringen har været en efterligning af EM, med de samme nationer og samme gruppespil som udgangspunktet turneringen. Kampene har været spillet umiddelbart inden livetransmissionen på Islands Brygge, på en lille indhegnet 3 mandsbane. Holdene er blevet fundet ved at tage kontakt til ambassader rundt om i København, og høre om de kendte nogle der ville spille bold. Man skulle dog ikke medbringe pas på banen for at bevise sin etnicitet og der blev da også talt udpræget meget dansk på banen. Læs resten

0

Katrine Wulff Stensholm går linjedommervejen

received_10208591920810953 - 3

Katrine står yderst til højre og er sammen med Sidsel Rasmussen og 2 norske kolleger til Nordic Cup

Da indrangeringsgruppen under DBU i juni offentliggjorde den nye indrangering for elitedommere, fik KFD en ny kvindelig elitelinjedommer, nemlig Katrine Wulff Stensholm. Og Katrine har faktisk allerede været på sin første opgave i den forgangne uge. Katrine var en tur i Norge, hvor hun vinkede for 3F-dommer Sidsel Rasmussen til Nordic Cup. KFD ringede til Katrine for at sige tillykke, men også for at høre lidt om hvorfor hun vælger at gå linjedommervejen.

Læs resten

0

Jans Corner: Det var så det

Efter en hektisk måned er det overstået – fire år til næste EM, som bliver en om muligt endnu mere utraditionel omgang med afvikling i 13 forskellige byer i lige så mange forskellige lande, herunder Danmark. Læs resten

0

Do you come from a land downunder?

Nogle gange skal man overveje om man vil hoppe ud i et eventyr, og det valgte Kristian Brkic at gøre ved at tage til Australien. Vi har hos fodbolddommer.dk haft fat i Københavnsserie-dommeren.

Kristian Brkic og Stephen Toth

Kristian Brkic sammen med kontaktperson Stephen Toth

For Kristian var det uddannelsen som Eksportingeniør på DTU, der gav ham muligheden for at tage turen rundt på den anden side af kloden. ”Alle studerende får muligheden for at tilbringe et semester i udlandet – hvis man altså er kvalificeret nok. Jeg søgte om at komme til Australien, da jeg aldrig havde været der før og for at få prøvet nogle grænser af. Jeg blev optaget på The University of Adelaide og så startede rejsen og oplevelsen ellers bare.”

En mulighed bringer oftest andre med sig, for Kristian besluttede tidligt, at han ville pakke dommertøjet med til Australien. ”Siden jeg ikke kunne undvære dommergerningen, tog jeg kontakt til det Sydaustralske Fodboldforbund (FFSA), hvor min kontaktperson var Stephen Toth. Ham kunne jeg stille mine spørgsmål til, og da jeg ankom havde vi et møde, hvor jeg blev introduceret til deres version af DBUnet, den australske version af fodboldloven samt andet praktisk. Det blev til 17 kampe under mit ophold, med State League 1 Men, svarende til 2. division, som det højeste jeg fik lov at dømme.” Læs resten

0

Jans Corner: Straffesparkskonkurrencens lyksaligheder

I sidste uge udtrykte jeg det forfængelige håb, at underholdningsværdien ville fortsætte med at stige i kvartfinalerne, som den havde gjort det fra det indledende (gab !) gruppespil til ottendedelsfinalerne. Og minsandten om ikke det lykkedes. Læs resten

0

Søren Blok dømmer finalen

Sideløbende med EM i Frankrig har Statsradiofonien kørt et arrangement under navnet EM PÅ BRYGGEN

I modsætning til breddestævnet i Frankrig, så har KFD været rigt repræsenteret ved de første 50 kampe på Bryggen.

Fra alle sider – har KFD modtaget ros for arbejdet og vi er i den grad klar igen om 2 år når DR forhåbentlig afholder VM PÅ BRYGGEN

”Fodbold er et simpelt spil, hvor 22 spillere løber rundt og sparker til en bold i 90 minutter, en enkelt dommer laver et hav af fejl, og tyskerne altid vinder til sidst”

Sådan sagde Gary Lineker – men han kender heller ikke Søren Blok Silberbauer.

Finaledommeren

Finaledommeren

Finalen spilles mellem Tyskland og Nordirland efter at Bjarne Nigaard på det skammeligste bortdømte de to andre semifinalehold ”nogen skal jo gøre det beskidte arbejde og i dag var det min tur” sagde Bjarne inden han tog sig et velfortjent glas øl.

Gode råd var dyre da Kasper Madsen meddelte, at han havde en uopsættelig opgave i ”det der Jylland” lørdag, så KFD’s udtagelseskomité trådte sammen fredag formiddag på Københavns Rådhus

Rigtig mange gode dommere havde meldt ind på finalen men for komitéen var der kun et krav – hvem har mest brug for at komme hjemmefra i en times tid.

Da Søren Blok i sidste uge blev den stolte far til ønskebarnet Karen var valget let – vi regner med, at Søren har taget sin tørn med blevask, nattevækninger og puslebord.

For at tilsikre, at Søren møder optimalt frem til den store opgave er Søren fredag eftermiddag checket ind på Bella Sky i Ørestaden.

Redaktionen har forgæves forsøgt at får en kommentar fra finaledommeren men han meddeler gennem sin presseagent, at han sover og først vågner søndag til frokost.

Vi er på plads med både skriverkarl og fotograf når finalen fløjtes op søndag Kl. 20:00

KFD ønsker Søren held og lykke med opgaven.

0

Ny indrangering for efteråret 2016

Så var det i dag at Indrangeringsgruppen under DBU-K løftede sløret for efteråret indrangering. Nogle blev glade og andre blev naturligvis skuffede. Stort tillykke til Sebastian Aagerup som tog et kvantespring fra KS til 2. divison. Henrik Niclasen blev KS-dommer og Jonas Strange og René Thunø er nye serie 1-dommere. Jacob Larsen har skiftet serie 3 ud med serie 2 og Silvia Morar er ligeledes ny serie 2 dommer. Armash Khan og Jarl Linder er nye serie 3 dommere. Stort tillykke til alle – også dem som ikke er nævnt!

Læs resten

0

Invitation til stævne d. 23. & 24. Juli 2016

Kære dommer.

KFD har fået en henvendelse fra vores gode venner fra Dansk Væresteds Idræt.

De afholder i weekenden D. 23. & 24. Juli 2016 et stævne på Fremad Valbys baner.

Der spilles fra Kl. 10:00 til Kl. 15:00 begge dage – det endelige program foreligge endnu ikke.

Der er tale om 7 mandsbold for voksne med særlige behov – så vi har “Ja hatten” på.

Spilletiden forventes at blive 2 X 12 min.

Har du tid og lyst til at hjælpe så modtager kampfordeleren gerne din henvendelse på mail.

tom@tk2610.dk