0

Klar – parat – sæsonstart!

Talentchefen får kam til sit blæse-hår, når hele 26 gode ansøgninger skal gennemgås

Mød blandt andre Kenn Hansen på KFD’s sæsonopstartskursus

Københavns Fodbold-Dommerklub (KFD) afholder sæsonopstartskursus mandag den 4.  august 2014 kl. 18.00 for alle fodbolddommere i København.

Kl. 17.30: adgang, en kop kaffe og en dommersnak med kolleger.

Kl. 18.00: spisning - sund buffet med kylling, salat og brød.

”Fodbolddommerens salgsarbejde” ved FIFA- og Superligadommer Kenn Hansen.

”Fodboldlov-update” ved Jan Carlsen, medlem af DBU’s lovgruppe og kendt fra Jans Corner her på siden.

Kl. 21.00: afslutning og opsamling.

Pris for medlemmer af KFD: 49 kr.
Pris for ikke-medlemmer: 149 kr.

Tilmelding til kfdtilmelding@hotmail.com med angivelse af navn og dommernr. Ved tilmelding indbetales beløbet til KFD’s konto, reg.nr. 4001 kontonr. 4201527767.

Bemærk at det generelt er vigtigt, at man plejer sine dommerrelationer og i øvrigt holder sig dommerfagligt opdateret, som denne aften giver mulighed for.

Du kan regne med et brag af en aften med dommerfagligheden i højsædet – samt om salgsarbejde og praktisk ledelse du ikke kan opleve noget andet steds og med et godt grin.

Frist for tilmelding til spisning er tirsdag den 29. juli 2014. KFD’ere er også velkomne uden spisning kl. 18.45 til en kop kaffe og kursus.

Sommerhilsner KFD’s bestyrelse

0

Jans Corner: Var det til rødt kort?

Rødt kortDet er unægtelig, hvad børnetimens elskede store gule Bamse ville kalde ‘svedende varmt’, og jeg håber, at mennesker, der er så heldige at holde ferie nu, ikke er så ublu, at de bruger alt det gode vejr, før vi andre kommer til. Til gengæld er jeg så heldig, at noget af aftenerne kan tilbringes på terrassen,  og dér er livet da til at holde ud, når skyggen når frem.

Men en fredagsklumme skal det jo blive til før det, og her er det godt nok blodig ironi, at superligaen egentlig kom til at starte, hvor VM (næsten) sluttede med bronzekampens manglende røde kort for berøven af oplagt scoringsmulighed, da Thiago Silva efter under to minutters spil nedlagde Robben på kanten af feltet og slap med gult.

En på det nærmeste fuldstændig tilsvarende situation fik vi i kampen mellem Silkeborg og FCK – en holde-situation af bageste forsvarer, der strækker sig over lidt tid, og hvor synderen ender med et gult kort. Situationen foregår godt nok noget længere ude på banen, og det tilføjer selvfølgelig en ekstra dimension, men lad os se nærmere på det. Læs resten

0

Info fra bestyrelsen

Kære alle

KFD anbefaler fortsat brug af den “gamle Adidas kollektion” – det er den som mange har købt billigt via tilskud fra KFD. Vi kan derfor ikke anbefale at man køber nyt. Det er jo en klassiker, at der vedvarende kommer nyt på markedet, og at man kan købe sig fattig i nyt og kassere ” gammelt” som intet fejler. Som breddedommere er det ikke i vores interesse. DFU har i øvrigt ikke særlige retningslinier i den henseende pt. Vi har i KFD givet tilskud til en Adidas-tøjpakke med gul og sort trøje og sort kan som bekendt altid anvendes ny som gammel i trio og single.

Fra indrangeringsgruppen har vi modtaget følgende information
1234469_610220815695084_35400107_n
Lokale liniedommere i divisionen:

Som følge af flere egentlige DBU liniedommere i divisionerne er behovet for lokale DBU-liniedommere begrænset. DBU har derfor udbedt sig et begrænset antal lokale dommere som fortsat benyttes i divisionen. Den hidtidige ordning hvor alle forudsat bestået løbetest var DBU liniedommere er herefter udfaset. DBU listen revideres løbende efter behov.

Niels-Erik van Zeijst
Formand for indrangeringsgruppen

Endelig skal bestyrelsen opfordre til man læser referatet fra DBU-K dommerudvalgs møder, hvor der er flere brugbare informationer også lidt fremtid. Referatet fra det seneste møde (og tidligere) kan findes ved at logge på dbunet og gå ind under referater i menuen på forsiden. Herefter vælges DBU Københavns dommerudvalg (klik på teksten), så får du en oversigt over alle referaterne fra de forskellige dommerudvalg under DBU-K.

Med ønsket om en god sommer
Bestyrelsen

0

Jans Corner: Fire år til næste gang

Jan kommer med afsluttende kommentarer til VM

Jan kommer med afsluttende kommentarer til VM

Vi kom igennem VM og fik en værdig afslutning med en finale, som jeg synes var en af de mest underholdende i mange år. Nu har jeg også kun hængt på siden finalen i 1962 (dengang sort/hvid og forskudt – det skal man ikke tænke for meget over, for så begynder alderens åg umærkeligt at blive tungere). Men en sjov turnering – og efter min mening med den rigtige vinder. Ingen hold slap igennem uden skrammer, men Tyskland viste trods alt de færreste svaghedstegn og det mest konsekvente fodbold. Mit hjerte bløder stadig for hold som Chile og Columbia, som var store positive overraskelser, men når marginalerne svingede, som de gjorde, så slutresultatet rigtigt ud. Til gengæld står Holland for mig som et stort mysterium. De spiller en blændende og positiv 2. halvleg mod Spanien og en tilsvarende bronzekamp – og hvad pokker var det så for et hold, der i semifinalen havde ét skud på 120 minutter, der kunne ramme målet (og det kom efter 98)? Læs resten

0

VM på Bryggen.

Sideløbende med breddestævnet i Brasilien, har Danmarks Radio haft en turnering kørende på Bryggen.

10389718_793229010708182_6977561057670697317_n

Turneringen har haft deltagelse af 32 hold, de samme nationer som deltog ved FIFA World Cup i Brasilien.

Der spilles på en bane opstillet til formålet, placeret bag kommentatorerne på Bryggen.

Der må være 4 spillere fra hvert hold på banen som i øvrigt er 20 meter lang. Der kræves altså teknik på et meget højt plan for at vinde kampene, som har en spilletid på 2 X 12 min.

Turneringen startede samme aften som stævnet i Brasilien, med den forskel at Kroatien slog Brasilien i åbningskampen.

Fredag kl. 14:30 blev KFD kontaktet af Danmarks Radio, de havde glemt, at bestille dommere til søndagens finalestævne.

download (2)En trojka fra KDF drog mod Hotel Crowne Plaza for at optage forhandlinger med lakajerne fra Statsradiofonien.

Alle muligheder for et fremtidigt samarbejde var i spil, ville DR transmittere fra serie 4 eller 5 kampene på Kløvermarken, ville de invitere Bjarne Nigaard ind som fast ekspert på love og regler.

Efter at de benhårde forhandlinger var afsluttet på tilfredsstillende vis, skulle kampfordeleren finde 3 dommere der ville acceptere den af trojkaen indgåede aftale.

Det ultimative krav fra folkene i DR var at vi skulle stille med mindst 2. div. dommere for som Generaldirektøren udtalte efterfølgende ”at kunne skrive VM deltagelse på sit dommer cv må jo også betyde noget for de der med fløjterne

En del dommere havde bevidst valgt netop denne søndag til, at tage til Gøteborg til et internationalt fodboldstævne mens en lige så stor del af KFD’s folk er i Jylland

Det stod hurtigt klart, at deres ultimative krav om elitedommere ville blive svær at honorere. Fifa-World-Cup-2014-Brazil-Wallpaper

Teknisk set stiller KFD ikke op med elitedommere over hele linjen, men omvendt går vi op i vægt” lyder det fra Kampfordeleren.

De dommere der er udtaget og godkendt af licenskontoret blev alle afhentet lørdag af Københavns Limousine service og indlogeret på Crowne Placa i Ørestaden.

Søndagens program starter Kl. 13:45 hvor Chile møder Elfenbenskysten i en af de 4 kvartfinaler.

Peter 32 Møller

Peter 32 Møller

Finalen spilles Kl. 17:55 og transmitteres direkte på DR 1 hvor Peter 32 Møller har lovet at være blid som et lam overfor dommeren.

0

Jans Corner: Vi nærmer os enden…

For god ordens skyld skal jeg lige komme med den obligatoriske sang om deadlines. Denne klumme bliver skrevet onsdag aften før semifinalen mellem Argentina og Holland, men skulle der ske noget epokegørende dér, dukker det selvfølgelig op om en uges tid.

Onsdagen er ellers gået med i et eller andet omfang at få vejret igen efter den første semifinale mellem Brasilien og Tyskland, som simpelthen ikke var af denne verden. Det er godt nok sjældent, at man sidder i sin lænestol og ser fodbold med papir og blyant ved hånden, og det så slår én, at det her er da vist historie. Det ligner en kamp, som man vil tale om længe efter vores levetid – og jeg skal i hvert fald have genset den, når det hele er kommet lidt på afstand.

Ikke på grund af dommerpræstationen, for der er næppe nogen tvivl om, at den mexicanske dommer fik en helt anden kamp at lede, end han havde forestillet sig – faktisk behøvede han dårlig nok at lede noget som helst, for frustrationerne slog heldigvis aldrig igennem i spillet. Læs resten

0

Turen gik til Portugal

Fra en af vores unge dommere har vi modtaget nedenstående indlæg, der handler om hans oplevelser på en fodboldtur til Portugal.

En ven og jeg besluttede i efteråret, at tage ned til Ibercup i Portugal – en eliteturnering med store fodboldhold som Atletico Madrid, Sporting Lissabon, PSG og you name it. Men det var også interessant med dommerøjne – for der ville komme prominente dommernavne som Peter Frøjdfelt og to andre FIFA dommere. Med andre ord ville vi som dommere blive stillet overfor nogle større og sjovere udfordringer, end vi bliver herhjemme – hvem vil ikke gerne sige, de har dømt de spanske mestre Atletico Madrid? Læs resten

0

Indrangering efteråret 2014

Sebastian skal fra efteråret prøve kræfter med KS

Sebastian skal fra efteråret prøve kræfter med KS

Onsdag eftermiddag kom den så endelig. Indrangeringen blev offentliggjort, og alle dommere skulle gerne have modtaget mail herom. Indrangeringen bød på 10 oprykninger, heriblandt ny dommer i KS. På fodbolddommer.dk vil vi gerne bringe indrangeringen, samt ønske tillykke til de dommere der er rykket op. Derfor er der først her en liste med oprykkede dommere, alle medlemmer af KFD, og efter dette kommer der øvrig nyttig information fra DBU København og indrangeringsgruppen. Det blev til oprykning til følgende dommere:

Sebastian Aagerup, fra serie 1 til Københavnsserien. Læs resten

0

Årets afslutningsfest, lørdag d. 8. november 2014

KFD´s årlige afslutningsfest afholdes som sædvanlig på Restaurant Stafetten på Østerbro Stadion lørdag den

KFD´s bestyrelse har i år afsat ekstra midler kr. 10.000 fra KFD´s  Jubilæumsfond i anledning af KFD´s 70 års jubilæum.

Der vil igen i  år være underholdning og indslag ligesom årets bedste udvikling, årets talent, årets fighter og andet kåres under KFD Awards samt det traditionelle KFD lotteri.

Prisen er som altid kr. 50 for mad og lidt drikke  (stegt flæsk ad libitum og andet til de som af religiøse årsager ikke spiser dette)

Indslag er velkomne korte/lange/seriøse/useriøse og kan koordineres med Ruben eller Christian Iversen fra Aktivitetsprogrammet

0

Den gode dommerkollega

KFDs bestyrelsen har netop opdateret KFDs "Code of conduct"

KFDs bestyrelsen har netop opdateret KFDs “Code of conduct”

KFD har netop opdateret sin “code of conduct” kaldet “den gode dommerkollega”.

Det er gældende for KFD’s medlemmer, og fortæller hvordan dommerne skal forholde sig før, under og efter kampene, samt hvordan de bør agere på sociale medier.

Du kan læse det her.

Med venlig hilsen

KFD’s bestyrelse