0

Jans Corner: Scoringsjubel

Jan Carlsen

Imaginære geværer og dødsspring krydrer denne uges Jans Corner

I denne uge er det svært ikke at tage endnu en tur omkring begrebet scoringsjubel, sådan som situationerne har hobet sig op den sidste halvanden uges tid. Godt nok havde jeg sidst fat i det midt i februar – ved den lejlighed var det en italiensk amatørspiller, som ville fejre en scoring ved i fuld fart at nikke til glasvæggen i udskiftningsboksen. Om spilleren havde et specielt hårdt hoved, eller det bare var noget skrøbeligt glas, er ikke til at vide, men resultatet blev i hvert fald, at spilleren gik direkte gennem glasset og landede inde i boksen. Meget spektakulært – og pointen ved den lejlighed var, at dommeren godt nok udviste ham, men at det ikke var helt fint i kanten. Straffen for den overdrevne jubel er en advarsel, og episoden kan ikke rigtig vrides ind under én af de syv udvisningsforseelser.  Læs resten

0

Tilbud på Bip flag

Så er der kommet tilbud på bip flag

Så er der kommet tilbud på bip flag

Effektmand Mogens Høireby er blevet kontaktet af Manager-Shoppen v/ Anders Lindberg. Han har foreslået en forsøgsordning om billige bip flag til KFDs medlemmer, så går du rundt og overvejer at købe bip flag, er det måske netop nu du skal slå til. På Manager-Shoppen.dk kan man se udvalget af bip flag, hvorefter man kan tage kontakt til Anders via mailadressen man finder nederst på hjemmesiden. Her skriver man hvilke flag man er interesseret i og husker at sige at man har hørt om tilbuddet via KFD. Som en del af tilbuddet kan man også bede om at betale over 2-3 gange, så man ikke skal af med det fulde beløb på én gang. Læs resten

0

KFD har valgt repræsentant til DM

Bart Wilkowski skal repræsentere KFD til DM i fodboldloven

Bart Wilkowski skal repræsentere KFD til DM i fodboldloven

KFD har udtaget Bartlomiej Wilkowski til at repræsentere klubben ved det kommende DM i fodboldloven d. 7. december 2014.

Forsvarende teorimester Mikkel Bredsgaard Randers havde desværre ikke mulighed for at deltage på dagen, og derfor var det naturligt for klubben at sende “runner-up” Bartlomiej Wilkowski.

Bartlomiej, også kaldet Bart, er indrangeret i Serie 1 og hjælper til på fodbolddommer.dk som back-end programmør. Og så var han som sagt næstskarpest da KFD i marts måned afholdte Teorimesterskab med 31 rigtige, en enkelt færre end Mikkel, der løb med pokal og makedonsk slag.

Vi er sikker på at Bart vil repræsentere KFD på flotteste vis og ønsker ham al held og lykke.

0

Husk tilmelding til arrangementer

Udendørssæsonen er ved at gå på hæld, men til trods for dette afholder KFD tre arrangementer i de kommende uger. Så for at påminde jer tilmelding til dem, kommer her en reminder. Læs mere om de enkelte arrangementer ved at trykke på overskrifterne.

Afslutnings- og 70 års jubilæumsfest

Det plejer at være rigtig hyggeligt til den årlige afslutningsfest på Stafetten.

Det skal nok, som altid, blive hyggeligt til den årlige afslutningsfest på Stafetten.

Den 8. november afholdes der årets afslutningsfest, så er du ikke tilmeldt kan du gøre det nu. Skriv til kfdtilmelding@hotmail.com, hvor du skriver ”Tilmelding” samt dit dommernummer i emnefeltet og så er du tilmeldt.

Årets afslutningsfest bliver holdt i stil med tidligere års, men da vi har 70-års jubilæum, vil der blive skruet op for de forskellige indslag i løbet af aftenen, og som til enhver god jubilæumsfest, er der også skrevet en jubilæumssang. Det eneste der vil være helt som det plejer er menuen – Stegt flæsk med persillesovs (hvis man af religiøse eller andre årsager ikke spiser gris, er der mulighed for Læs resten

0

To hold hængt til tørre

Formand Frank Peter Kanlund klædt med KFDs logo på.

Formand Frank Peter Kanlund klædt med KFDs logo på.

I dag har vi sidste dag med anekdoter i forbindelse med KFDs 70 års fødselsdag. Og vi slutter af med den nuværende formand for KFD, Frank Peter Kanlund.

Frank Peter Kanlund tog dommerkortet i 1996 og blev i samme omgang medlem af KFD. Som dommer er Frank lige nu serie 1 dommer, men han har været højere indrangeret. “Jeg fik en enkelt sæson i KS. Jeg løb dog aldrig testen og blev kylet retur til serie 1 fuldt berettiget – og det er ikke et eksempel til efterligning. Har derfor været i serie 1 i flest år af alle. Husk at kun de virkelig skrappe dommere dømmer serie 1, “rækken uden hjælpere”. Dem som ikke er dygtige nok til serie 1 sendes videre op…”, fortæller Frank, med det sædvanlige store smil, og med en god portion humor.

Når Frank er så kendt et ansigt til trods for få trioopgaver skyldes det hans store engagement udenfor banerne. “Efter 5 år som sekretær og næstformand er jeg pt. formand for KFD. Jeg er også udvikler på breddeniveau og deltager i det københavnske Talentprogram, hvor jeg også er mentor.” Læs resten

0

Jans Corner: Straffe og udvisning – eller mål?

Jan Carlsen

Jan Carlsen ser nærmere på Danmarks 1-1-mål i Albanien.

Man kan mene, hvad man vil om konceptet bag UEFAs ‘Week of Football’, som EM-kvalifikationen afvikles under, men det lever i den grad op til navnet.

Der har været flere klummekandidater, men jeg synes, at det er passende at dvæle ved Danmarks udlignende mål i neglebideraffæren mod Albanien, og også give plads til et par af de mere kuriøse indslag fra forrige uges runde i Champions League og Europa League.

Som sædvanlig betyder deadline-djævelen, at jeg ikke får Danmark – Portugal med i betragtning. Men det bliver måske så i næste uge…

Situationen i Albanien, hvor Nicklas Bendtner nedlægges i straffesparksfeltet, men hvor bolden i næste moment lander hos Lasse Vibe, som scorer, rummer rigtig meget. Et ekstra raffinement er, det hele foregår så lynende hurtigt, at det er tvivlsomt, hvor meget dommeren egentlig når at reagere. Herom senere. Læs resten

0

Tidligt ud af starthullerne

Peter Mikkelsen fra sidst fodbolddommer.dk havde fat i ham

Peter Mikkelsen fra sidst fodbolddommer.dk havde fat i ham

Efter nogle dages pause laver vi en sidste slutspurt på anekdoter i forbindelse med FKDs 70 års fødselsdag. I dag er det Peter Mikkelsen og Krunoslav Brkic der har leveret anekdoter og andre vise ord. I morgen slutter vi det hele af med formand Frank Kanlund.

 

Peter Mikkelsen tog dommereksamen i 1975, og som han selv siger ophører han aldrig. Holdet fra 1975 var i øvrigt Jan Carlsens debut som instruktør, med støtte fra Jens Uldal. De to instruktører kunne kigge på et hold bestående af blandt andet Steen Petersen, Kim Milton, Lars Gerner og så Peter selv. Læs resten

0

DFU vil finde Danmarks bedste lovnørd

Teorimesterskaber i fodboldloven er efterhånden blevet et udbredt fænomen i de danske fodbolddommerklubber. Og derfor har DFU nu tænkt sig at gå fra regionalt til nationalt mesterskab. Følgende er derfor modtaget fra DFU.

Denne invitation er modtaget fra DFU. Så må vi se hvem FKD vælger til den ærefulde post at repræsentere vores dommerklub.

Denne invitation er modtaget fra DFU. Så må vi se hvem FKD vælger til den ærefulde post at repræsentere vores dommerklub. Tryk eventuelt på billedet for at gøre det større.

Må den bedste lovnørd vinde!

0

Jans Corner: Næsten for meget af det gode

Jan Carlsen

Agger-tackling og finurlige frisparks taktikker gemmer sig i Jans Corner denne lørdag

Noget af det, der kan få en klummeskribent til at tabe den sidste rest af håret, er, at livets goder nogle gange er ualmindelig ringe fordelt. Der kan være uger, hvor der ikke er rigtig er noget, der byder sig til – og så er der uger, hvor man føler sig som manden med den berømte ketchupflaske: når først der er hul igennem, kommer det hele væltende. Sådan en weekend var den sidste (og ikke bare weekenden – også den europæiske uge, der ledte op til den). Superligarunden gav i sig selv stof til indtil flere klummer, og mens det altid er godt at have noget på lager, er der jo ærgerligt ikke at kunne skyde det af, mens alle kan huske situationerne. Men det er vilkårene – og jeg kommer tilbage til det øvrige i de kommende uger, medmindre andet ryger foran i køen. Læs resten

0

En hyldest til baglandet

Finn Skibye dommerdragt dommertøj tøj

Det er ikke kun Diadora der har iøjenfaldende “flapper”. Her bevist af Finn Skibye i en dommertrøje af ukendt årgang og mærke.

Så blev det til endnu en dag med anekdoter. Og det bliver med Finn Skibye og Jonathan Nilton.

Finn Skibye er endnu en rutineret herre i KFD. Finn tog dommerkort i 1983, blev medlem af KFD i samme omgang og er derfor i gang med 32. år som medlem og dommer. Finn nyder dog stadig en tilværelse som indrangeret, nemlig i serie 1. Derudover bruger han sin erfaring som breddedommer-fætter og som medlem af breddedommer udvalget.

Det er også blevet til mange oplevelser gennem årene. ”Jeg har blandt andet været liniedommer i finalen i Danacup, hvor et afrikansk regionshold mødte et peruviansk regionshold. Kampen endte 4-3 med 6800 på lægterne og chilensk FIFA dommer.” Finn var dog ikke til at stoppe der med anekdoterne. Læs resten